Interna C-ilskan: ”Oerhört dåligt sätt att försöka rädda en kris”

Centerpartiets besked om att slopa förslaget om fri hyressättning väcker ilska inom partiet.

Nu riktar ungdomspartiet CUF hård kritik mot Annie Lööf.

”Det här innebär i praktiken att vi går V till mötes”, skriver förbundsordförande Réka Tolnai i ett mejl.

C-ledaren Annie Lööfs besked om att slopa förslaget om fri hyressättning för hyresrätter har väckt rasande reaktioner från ungdomspartiet Cuf.

Förbundets ordförande Réka Tolnai skriver i ett mejl till Aftonbladet att hon tycker att moderpartiet har ”gått V till mötes” nu.

”Vi är kritiska till Centerpartiets senaste förslag om att stryka punkter som var i Januariavtalet”, skriver hon.

Réka Tolnai gick tidigt på onsdagen ut och slog ner beskedet från Annie Lööf.

”Det här är ett oerhört dåligt sätt att försöka rädda en kris. Fri hyressättning på nyproduktion ska vara ett krav för att fortsatt tolerera Löfven. Centerpartiet måste stå upp för sin politik och hålla fast vid sina röda linjer”, skrev Réka Tolnai på Twitter, kort efter att beskedet om det slopade förslaget kom.

CUF:s förbundsordförande Réka Tolnai riktar hård kritik mot Annie Lööf.
CUF:s förbundsordförande Réka Tolnai riktar hård kritik mot Annie Lööf.

”Belönar Vänsterpartiets oheliga allians”

Senast på måndag måste Stefan Löfven besluta huruvida det blir om ett extraval, eller om det ska bli en ny talmansrunda och därmed även en ny statsministeromröstning.

Men CUF vill inte längre se en regering som leds av Stefan Löfven.

”Centerpartiet har idag vänt i frågan om Januariavtalet. CUF har redan tidigare påpekat att om någon punkt inte verkställs är avtalet dött och C bör inte stödja Stefan Löfven. Vi står fast vid ståndpunkten att liberal politik inte får strykas för Vänsterpartiets skull”, skriver Réka Tolnai.

Hon fortsätter:

”Vi har valt att tolerera Stefan Löfven som statsminister för att vi skulle få igenom så mycket centerpartistisk politik som möjligt. Nu backar vi från vår politik och belönar Vänsterpartiets oheliga allians.”

Publisert:

LÄS VIDARE