Mejla

Martin Aagård

Nu drabbas Sverige av konspirations-pandemin

I helgen arrangeras den första stora manifestationen mot coronaåtgärderna

NYHETER

Coronapandemin är en bluff.

Den är en sammansvärjning som skapats av världens mäktigaste institutioner: WHO, tech-bolagen, Bill Gates och FN.

Målet är att införa världsdiktatur.

Det är grundtanken i en ny våg konspirationsteorier som uppstått i pandemins spår.

I Nederländerna har teorierna redan underblåst stora kravaller.

Och i helgen drabbar smittan Sverige.

I morgon hålls en demonstration kallad ”Tusenmannamarschen” på Medborgarplatsen i Stockholm. Ett tusental har mycket riktigt tackat ja på Facebook, men det är högst oklart hur många kommer att dyka upp i slutändan.

Oavsett om uppslutningen blir en flopp eller inte så är mötet det första försöket att ordna en svensk motsvarighet till de manifestationer vi kunnat se runt om i Europa de senaste månaderna.

I Danmark har de anförts av den svartklädda gruppen ”Sortklædt motstand” (”Men in black”) och i Nederländerna ledde de till fyra dagars kravaller, plundring och nedbrända vaccinationskontor. 

De värsta protester landet upplevt på 40 år. 

Demonstrationerna har varit stenhårda angrepp mot myndigheternas coronaåtgärder och i bakgrunden florerar storslagna konspirationsteorier om vad som är själva orsaken till pandemin.

Kravallerna som drabbade Nederländerna mellan den 23–26 januari var de värsta landet upplevt på 40 år. Bilden visar en bilbränning i Harleem, den 25 januari.

Rätt till självförsvar

30-årige Filip Sjöström, som arrangerar demonstrationen i Stockholm är noga med att påpeka att deltagarna inte ska följa rekommendationerna om att samlas i mindre grupper eller bära munskydd. 

”Vi kommer inte att följa en massa lagar som skapats utifrån en pandemi som i min mening inte existerar”, skriver han i mötets Facebookgrupp.

Andra i gruppen uppmanar till motstånd mot polisen. Om de ingriper gör de sig skyldiga till grundlagsbrott, skriver någon: ”Du har då rätt till självförsvar med allt det våld som nöden kräver”. 

Filip Sjöström vill inte prata i telefon men svarar gärna på mail där han förklarar att han inte sett några bevis för att det existerar ”en farlig pandemi”.

– Jag har heller inte sett några bevis på att ett virus isolerats och kunnat kopplas till en viss form av symptom.

Enligt Sjöström är vi offer för restriktioner och censur, inte ett virus. Och de som tjänar på det är vaccinindustrin, Bill Gates, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg och ”den teknokratiska eliten”.

Filip Sjöström driver ett vårdföretag som gör hälsotester och arrangerar ”Tusenmannamarschen” i protest mot coronaåtgärderna.

”Globalisterna” vill inskräka vår frihet

Sjöström, som driver ett vårdföretag, har under hösten varit inblandad i ett flertal mindre protestmöten mot restriktionerna.

Jag lyckas besöka ett som hålls i början på december.

På Mariatorget i Stockholm trotsar ett femtiotal individer ett förnedrande iskallt duggregn för att skramla med kastruller och trummor – en sorts symbol för folkligt motstånd. Och vid en första anblick är det svårt att förstå vad som egentligen pågår. Det är en ovanlig skara som samlats. Uppenbart inte helt bekväma med att demonstrera.

Merparten är kvinnor i medelåldern och flera av dem har jobbat med alternativmedicin. Men när polisen efter 15 minuter skingrar den lilla gruppen stiger temperaturen. En upprörd kvinna som tidigare varit anställd på en antroposofisk klinik menar att det bevisar vad som är i görningen.

– Det finns intressen i att trycka ner allmänheten, förklarar hon.

En annan kvinna som säger sig jobba på en myndighet förklarar att den sjukdom vi upplevt under året inte orsakats av ett virus, utan av 5G-masterna.

Stefan Löfven bär ansvar för det. 

Hon förklarar att pandemin har frammanats av regeringen i maskopi med WHO och Bill Gates, som har ekonomiska intressen i det hela. Och i bakgrunden står ett ännu mer hemlighetsfullt samfund.

– De vill inskränka våra mänskliga friheter på grund av att globalisterna vill det! Globalisterna, det är alla stora banker, Soros, Rockefeller, Rotschild…

Hon tänker inte ta vaccinet sig eftersom hon inte vill ha ”ID2020” inplanterat under huden. Vaccinet innehåller ett chip som ska användas för att kontrollera oss. 

Plötsligt blir hon åthutad av sin väninna. Hon avslöjar för mycket.

– Nu får du passa dig, du pratar med Aftonbladet!

Hotet om världsdiktatur

Hur absurda de än kan tyckas vara är teorierna inte längre något marginellt fenomen. 

Det har gått att mäta hur misstankarna kring coronapandemin ökat sedan i somras. 

Brittiska Institute for strategic dialogue som granskar hatideologier, har bland annat kartlagt hur användningen av uttrycket ”The great reset” skenade iväg under upptakten till demonstrationerna i Nederländerna i januari. 

Begreppet är ett modeuttryck i konspirationsteoretiska kretsar och har hämtats från titeln på en bok av Klaus Schwab – ledaren för World economic forum. Boken satte en konspirationsteoretisk snöboll i rullning som nu vuxit till skräckscenario om att vi står inför ett hot om en total världsdiktatur som kuppas fram när världen paralyserats av skräck för viruset.

Faran anses så pass akut att USA:s mest kände konspirationsteoretiker Alex Jones nyligen kände sig tvungen att åka runt med en högtalarbil i Austin, Texas, för att varna allmänheten.

Tv-journalisten Rudy Bauma som länge bevakat desinformation och extremism i Nederländerna överraskades också av hur bred konspirationsrörelsen visade sig vara under kravallerna.

– Tidigare var det mer ett fenomen som var vanligt bland nationalistister, eller ”angry white men” som vi kallar dem. Men numera är gruppen väldigt blandad. Från nationalister till yogautövare som är frustrerade över att de inte får kramas och allting däremellan.

Att just det kvinnodominerade Yoga-communityt dragits in i konspirationsrörelserna har många noterat. I USA har fenomenet till och med fått ett namn: ”conspirituality” – mötet mellan konspirationer och nyandlighet.

Konspirationsteoriernas superstjärna Alex Jones åker runt med en högtalarbil i Austin, Texas, för att varna allmänheten för ”The great reset” – den världsdiktatur som ska införas i coronans spår.

Konspirationer – en affärsmöjlighet

Även om pandemin inneburit en katastrof för de flesta branscher har den erbjudit en stor möjlighet för etablerade konspirationsteoretiker som vet hur man kapitaliserar på uppmärksamhet. Alex Jones och David Icke är två välkända ansikten i branschen som gjort sitt bästa för att slå mynt av den nya oron. 

Men även uppmärksamhetstörstande influencers och populistiska politiker har försökt rida på missnöjet genom att flörta med teorierna om det fejkade viruset och den hemliga elit som vill kontrollera våra liv.

Thierry Baudet gästtalar på SD:s landsdagar i november 2019.

I Nederländerna har den högerpopulistiske Thierry Baudet lyckats med konststycket att vända 180 grader i sin coronakritik. Från att ha krävt strängare restriktioner till att nu hävda att pandemin är en fejk och att vi är offer för just ”The great reset”. 

Dessutom har alternativmedicinen och hälsokostbranschen sett konspirations-pandemin som en möjlighet att få uppmärksamhet för sina produkter.

Filip Sjöström vars företag säljer ”hälsotester” och som själv förespråkar att vitaminer kan motverka coronaviruset säger att han hellre lyssnar på kosttillskottsföretag än på Folkhälsomyndigheten eller andra läkare ”som nu står och agerar experter”.

– Att läkare går ut och säger att det inte finns något man kan göra själv är en direkt lögn och dessa människor borde sättas i fängelse, säger han.

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till reanAv: 

Martin Aagård

Publisert:

LÄS VIDARE

”Pandemin är en bluff”

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Konspirationsteorier

Coronaviruset

Nederländerna

Aftonbladet podcast

5G

Bill Gates