Dödade kvinnor

”Man prioriterar helt enkelt inte brott i nära relationer”

DAILY Polisens internkritik efter kvinnomorden

Av: 

Amanda Hemberg Lind

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Efter vårens flera kvinnomord på kort tid kom starka reaktioner från både politiker och självaste polischefen. Det handlar om avskyvärda brott som prioriteras av polisen var budskapet.

Utredaren Jerry Nicklasson på polisen håller inte med om att dessa brott prioriteras. Istället menar han att satsningarna som det talas om i själva verket har uteblivit i år. Besparingar väntar på enheten för brott i nära relationer eftersom lokaler och it-upprustning går först har Jerry Nicklasson fått höra.

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi om situationen för polisutredarna som utreder brotten som begås inom hemmets fyra väggar. En arbetssituation som går stick i stäv med det som kommuniceras utåt.

Gäst: Jerry Nicklasson, utredare och huvudskyddsombud på enheten brott i nära relationer, polisen Stockholm syd.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren, Amanda Hemberg Lind och Liv Elgenklöw.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Shoppa här!


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE

”Ett svek mot alla kvinnor”

ÄMNEN I ARTIKELN

Dödade kvinnor

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

AB Voice

Våldet mot kvinnor

Polismyndigheten