Okänd man hotade Milla, 14, med våldtäkt

1 av 5
NYHETER

En okänd man började skicka meddelanden till Milla på Snapchat. Först ville han betala för bilder på henne – och sen blev mannen obehagligare för varje minut som gick, rapporterar P4 Skaraborg.

– Han frågade om jag var rädd för att bli våldtagen, säger Milla till Aftonbladet.

I helgen satt Milla Mattsson, 14, från Tidaholm i sitt rum och använde sin telefon, när en helt okänd person började höra av sig på chattfunktionen på Snapchat – en app som används för att skicka bilder och chatta.

Han började med att fråga Milla om hon var sugen på att tjäna pengar, och erbjöd några hundra kronor för en bild på hennes ansikte.

– Jag sa nej. Men han fortsatte att tjata, och håller på och höjer summan fast jag säger nej. Sen säger han att jag ska få 1 000 kronor för en bild på mig i bh. Då säger jag att nej, jag kommer aldrig göra det, säger Milla.

När den okända mannen höjt sitt bud till 2 000 kronor och fått ett nej slutade han att erbjuda pengar. Han testade med att ge komplimanger istället.

– Han sa att jag hade ”den perfekta kroppen” och ”lagom mycket röv och bröst och ett underbart ansikte”.

Hotade med våldtäkt

Men Milla vägrade fortfarande att gå med på att skicka några bilder. Då blev mannen hotfull. Han berättade att han letat upp henne på Instagram – där hon har ett konto där hon lägger upp helt vanliga bilder från sin vardag.

Mannen frågade henne vad hon skulle göra om hennes ”snygga bilder på Instagram hamnade någonstans”. När hon frågade honom vad han menade började han prata om porrsajten Pornhub.

Milla tyckte att situationen började kännas obehaglig, och bad mannen lämna henne i fred. Då kom det grövsta hotet.

– Han skickade en bild på mig från min Instagram där han hade strukit under mitt namn och ritat en massa hjärtan. Och så skrev han ”är du rädd för att bli våldtagen”, säger Milla.

Där och då gick hennes gräns. Hon gick till sina föräldrar och visade upp vad den okända mannen hade skrivit på chatten. Medan pappa Peter höll i mobilen skrev mannen igen: ”runka, vad säger du om det?”. Peter såg genast till att polisanmäla händelsen och skärmdumpa konversationen, för att kunna lämna över som bevismaterial.

Tagits upp i skolan

Efter det har Peter berättat om händelsen i ett Facebookinlägg, som nått många. Dessutom har det som inträffat tagits upp i Millas skola. Hon vill berätta för att visa att det här är något som kan drabba vem som helst.

– Det första jag sa till pappa var: ”nu har det här hänt, som du alltid har varnat mig för”. Jag vill varna andra, det här kan hända alla i sociala medier.

Nästa vecka väntar polisförhör för Milla, och ytterligare en tjej som polisanmält mannen som skriver från ett konto med fejkat namn. Hon och hennes familj vill uppmana alla som kommer i kontakt med sådana här personer att höra av sig till polis. Om det känns för mycket att göra en egen anmälan, går det att lämna tips.

Milla berättar att händelsen påverkat henne mycket. Natten efteråt var det svårt att sova. Och när föräldrarna åkt hemifrån morgonen efter började hon bli orolig.

– Jag var ensam hemma, och ändå gick jag runt i huset och kände mig iakttagen och var rädd för att något skulle hända. På väg till skolan hade jag inte hörlurar, för jag ville ha uppsikt.

Hon fortsätter:

– Jag är rädd för att han ska vilja hämnas, för att jag berättat vad han gjort mot mig.