Uppgifter: Instagrams nya systerapp ska konkurrera med Twitter

Publicerad 2023-05-21

I smyg har appen redan testats av kändisar och influencers.

Men enligt uppgifter till Bloomberg kan Instagrams sprillans nya systerapp vara tillgänglig för allmänheten redan i sommar.

Med förhoppningen att konkurrera mot Elon Musks Twitter.

Cybervärlden väntar tillökning.

Enligt uppgifter till Bloomberg är det Meta, som äger Instagram och Facebook, som nu väntas lansera en helt ny app – där användarna ska kunna uppdatera genom text, likt Twitter.

I hemlighet ska appen redan ha hunnits testas av både kändisar och influencers. Men enligt uppgifterna kommer den att vara tillgänglig för nedladdning för alla redan i juni.

Tvärkoppla konton

Det nya tillskottet uppges skilja sig från foto- och videoappen Instagram. Dock ska användarna kunna tvärkoppla sina konton i de blivande systerapparna.

På Twitter skriver Lia Haberman, professor i marknadsföring i sociala medier vid UCLA, att hon tagit del av ritningar på den nya appen.

Meta äger Instagram och Facebook.

Och att den är snarlik föregångaren och textappen Twitter.

– Historiskt sett vet vi att Meta gillar att kopiera och återskapa funktion från andra appar när de försöker ta reda på vad som är uppskattat bland användare, säger hon till Bloomberg.

Professorn: Twitter dalar i popularitet

Lia Haberman menar även att Twitter, sedan uppköpet av Elon Musk i oktober 2022, dalat i popularitet. Hon uppger bland annat att Musk ständigt skruvar på appens etablerade funktioner – vilket fått användare att tröttna.

Hittills har Meta inte kommenterat uppgifterna om den nya appen. Det finns inte heller några uppgifter om vad appen ska heta eller vilken symbol som ska pryda loggan.