Kidnappade 14-årig flicka – döms till fängelse

TT

Publicerad 2023-12-19

Södertörns tingsrätt. Arkivbild.

En fjortonårig flicka fördes bort från en pendeltågsstation i södra Stockholm och hölls inlåst i en källare. Nu döms två personer till fängelse.

Den 20-årige huvudmannen döms till fem års fängelse för försök till utpressning och människorov. En 26-årig man döms till fängelse i fyra år för människorov.

Enligt domen fördes flickan i februari i år bort från en pendeltågsstation i Huddinge söder om Stockholm. Hon spärrades in i en källare där hon hölls frihetsberövad i flera dagar. Bakgrunden uppges vara en skuld till 20-åringen.

Flickan, som enligt domen utgett sig för att vara 18 år, har i förhör uppgett att hon våldtogs under pistolhot under sin tid i fångenskap. En 26-årig man åtalades för grov våldtäkt, men frikänns från misstankarna.

Tingsrätten konstaterar att mannens sperma fanns i flickans trosor, men anser inte att hennes uppgifter om händelseförloppet är tillförlitliga. Detta då hon flera gånger ändrat sin berättelse. Mannen har i förhör uppgett att de haft sex men att det var frivilligt.

En pojke som vid tiden var 15 år gammal döms till ungdomstjänst för medhjälp till människorov. Ytterligare två personer får villkorlig dom för underlåtenhet att avslöja olaga frihetsberövande.