Världens största filmsuccé ska bli spel – i Malmö

Foto: TT
NYHETER

Skaparna bakom ”Avatar” och ”Titanic” anlitar Malmöbaserade Massive Entertainment för att göra spel av succéfilmen Avatar, skriver Sydsvenskan.

Ubisoft meddelade i dag att svenska spelföretaget Massive ingått ett samarbete med Fox Interactive och Lightstorm Entertainment för ett nytt spel baserat på fyra nya Avatar-filmer. Det nya avtalet innebär att Massive ska utöka sin personalstyrka med ytterligare 100 personer. Enligt uppgifter till Sydsvenskan är det nya uppdraget anledningen till varför spelföretaget köpt kvarteret Eden på Möllan.

– James Cameron och Lightstorm Entertainment förändrade med Avatar hur vi ser på fängslande berättande i dag. Deras ambitioner för det här spelet och för de kommande filmerna är väldigt inspirerande, säger David Polfeldt, vd på Massive i ett pressmeddelande. 

Enligt bolaget vann man uppdraget efter att ha visat en prototyp byggd på Massives egenutvecklade spelmotor Snowdrop. Den har tidigare använts för att skapa det framgångsrika spelet The Division.

– Massive imponerade på mig med sitt stora engagemang för det här projektet och med styrkan i Snowdrop, säger James Cameron, skapare av Avatar i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Avatar

Spel