Gick ombord på Norwegianflyg – med SAS-biljett

Av: Susanna Hållbus

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Till personalens stora förvirring fanns en passagerare extra på Norwegians flyg mellan Gardermoen och Evenes.

En man hade kommit ombord med en biljett från SAS.

– Det ska inte kunna ske, säger kommunikationschefen Lasse Sandaker-Nielsen till Verdens Gang.

Flygets personal ropade ut flera gången över högtalarsystemet i kabinen. På både norska och engelska berättade man att det fanns en passagerare för många och undrade de om någon satt sig på fel flyg.

Ingen svarade.

De drog i gång en id- och biljettkoll på samtliga passagerare och upptäckte att en man hade en SAS-logga på sitt boardingpass. Det skriver norska tidningen Verdens Gang.

Flyget som skulle mellan flygplatsen Gardermoen i Oslo och Evenes i Nordland vid åtta på torsdagskvällen förra veckan blev en timme försenat. Mannen visste inte att han hade gått fel, skriver tidningen.

Nu ska flygbolaget följa upp händelsen. Kommunikationschefen Lasse Sandaker-Nielsen säger att säkerheten garanteras genom kontrollen som alla resenärer måste gå genom, men att Norwegian ser allvarligt på det inträffade.

– Det måste ha blivit fel under ombordstigningen. Det är inte id-plikt för resande inom Norge eller Schengen. En passagerare med fel boardingkort är inget hot i sig, men det ska självklart inte ske, säger Lasse Sandaker-Nielsen på Norwegian till VG.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN