Vaknade upp med voltad bil på tomten

Foto: Privat
Här är bilen som Jan-Ture hittade på tomten.
NYHETER

Jan-Ture hämtade tidningen – och möttes av en osannolik syn. På husvagnsplatsen låg en voltad bil, rapporterar SVT Västerbotten.

– Man tänker ju att ”hur fan kör de?”, säger han till Aftonbladet.

Foto: Privat
”Jag vill ha bort den, han är ingen skönhet den där bilen”

Ett tämligen oväntat meddelande nådde Jan-Ture Karlsson i Järnäsklubb utanför västerbottniska Nordmaling på tisdagsmorgonen. Det var hans granne tillika son som ringde på dörren för att berätta att två voltade bilar fanns på tomten.

Under natten hade två personalbilar sladdat av vägen utanför och voltat. Båda personerna fördes till sjukhus, men Jan-Tures nattsömn stördes inte. Morgonen blev desto mer påverkad av händelsen.

– När jag gick ut för att hämta tidningen fick jag själv se hur den låg där, det är en bra husvagnsplats i vanliga fall, säger han.

”Är ingen skönhet”

Efteråt har han varit i kontakt med polisen, som säger att det i första hand är bilägarens ansvar att forsla bort fordonet. Så har ännu inte skett. På fredagseftermiddagen fanns farkosten kvar, liksom den andra kraschade bilen fortfarande återfinns på granntomten.

– Jag vill ju ha bort den därifrån, han är ingen skönhet den där bilen.

Dessutom har Jan-Ture fått oväntade besökare efter händelsen. Han berättar att folk åkt förbi gården för att titta på uppståndelsen. Han berättar att det inträffade gör honom orolig för medmänniskornas trafikvanor.

– Ja, vad tänker man? Man tänker att ”hur fan kör de?”. Det är obehagligt att det blir såhär, bilen kunde lika gärna farit in i vår gäststuga, säger Jan-Ture.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nordmaling

Bilar

Trafik