Ulf Kristersson om regeringens gängpaket

Moderatledaren kommenterar paketet med 34 punkter – på Instagram

Ulf Kristersson säger att Moderaterna ska rösta för regeringens 34 punkter i gängpaket.

Men att det inte räcker.

”Det behövs mycket mer” skriver han på Instagram.

Samtidigt pekar partiets rättspolitiske talesperson ut Miljöpartiet som ansvarigt för de havererade förhandlingarna.

I lördags strandade gängsamtalen som förts över blockgränserna när Moderaterna drog sig ur. Regeringen presenterade kort därefter ett 34 punkter långt gängpaket med åtgärder mot det eskalerande våldet.

På söndagskvällen kommenterar M-ledaren Ulf Kristersson gängpaketet på Instagram.

”Regeringens förslag räcker inte för att knäcka gängkriminaliteten och den organiserade brottsligheten i Sverige” skriver Ulf Kristersson, som under helgen varit i Tel Aviv på Michael Bindefelds 60-årskalas.

Däremot kommer Moderaterna att rösta för regeringens 34 förslag om de läggs fram i riksdagen, uppger Kristersson.

Sågar Miljöpartiet

Aftonbladet har varit i kontakt med M-ledarens presskontakt för en kommentar kring M-ledarens Instagram-uttalande.

Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell utvecklar på söndagskvällen partiets syn på förhandlingarna i en debatt med inrikesminister Mikael Damberg i SVT:s ”Agenda”.

– Jag tror egentligen att det tyvärr kommer att bli svårt för regeringen att få bukt med gängkriminaliteten så länge Miljöpartiet sitter i riksdagen. Mitt intryck från den här förhandlingen är att Miljöpartiet har varit en bromskloss i detta, säger han.

”Har ansträngt sig”

Forssell pekade särskilt på förslaget om minskad straffrabatt för unga personer mellan 18 och 21 år som Moderaterna anser är för milt.

Mikael Damberg delade dock inte den bilden och menade i stället att regeringspartnern visat prov på att vilja kompromissa för att hitta politiska lösningar på det upptrappade våldet.

– Om man tittar på det här förhandlingsresultatet som vi nu har presenterat med 34 punkter och jämför det med vad Miljöpartiet tyckte för ett år sen så ser man ju verkligen att Miljöpartiet har ansträngt sig för att komma överens, säger Damberg.

Publisert:

LÄS VIDARE