Värmdö

Polisen: Mahmoud dog genom drunkning

Av: 

Joakim Magnå

NYHETER

Mahmoud, 12, hittades död i måndags i vattnet på Värmdö.

Enligt rättsläkarens preliminära besked drunknade pojken.

Kroppen hittades i samband med en stor sökinsats vid Ösbyträsk i måndags kväll. Rutinmässigt inledde polisen en förundersökning om mord.

Nu meddelar polisen att Mahmoud dog genom drunkning. Polisen, som har fått ett preliminärt besked om dödsorsaken av rättsläkaren, inväntar den slutgiltiga dokumentationen.

Utreds ännu som mord

Mordutredningen pågår alltjämt och polisen arbetar med de utredningsåtgärder som kvarstår, bland annat att följa upp de tips som har kommit in.

– Den preliminära rapporten säger att mycket talar för att det är en drunkning och då också en drunkningsolycka. Men i väntan på den slutgiltiga dokumentationen kommer vi inte att avsluta någon förundersökning, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Anhöriga har informerats om rättsläkarens besked.

Försvann i lördags

Mahmoud försvann i lördags kväll när han var på väg till en fotbollsplan i Ösby tillsammans med en anhörig. När den anhörige kom tillbaka efter att ha varit inne i en butik en kort stund var pojken borta.

– Han var en vanlig pojke som gick i skolan och var glad och lite ledsen ibland, precis som alla. Han tyckte om att vara här. Han var en jättefin människa helt enkelt, sa Agneta Jonzon, rektor på pojkens skola, till Aftonbladet tidigare i veckan.

PODD: Varför ökar antalet drunkningar igen?

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om drunkningsolyckor, och lär oss vilka som är de vanligaste riskfaktorerna som man ska undvika.

Lyssna  iPhone  Acast  Spotify
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sorg efter 12-årige Mahmouds död: ”Behöver få veta vad som hänt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Värmdö

Försvunna personer

Drunkningsolyckor