Fängelse för brutalt rån mot kolsjuk kvinna

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Kalmar tingsrätt dömer tre män till fem års fängelse för grovt rån hemma hos en äldre, kolsjuk kvinna. Arkivbild.
Foto: Mikael Fritzon / TT
Kalmar tingsrätt dömer tre män till fem års fängelse för grovt rån hemma hos en äldre, kolsjuk kvinna. Arkivbild.

Vid ett brutalt rån i mars i år hemma hos en äldre, kolsjuk kvinna i Småland klippte de tre gärningsmännen av hennes syrgasslang och band fast henne. Nu döms de till fem års fängelse för grovt rån, rapporterar flera medier.

Kvinnan har i tidigare intervjuer berättat hur svartklädda män i rånarluvor trängde sig in i hennes hem i Mönsterås och använde buntband för att binda fast hennes armar och ben. Under pistolhot tvingades hon säga var hon förvarade pengar och värdesaker, dessutom fick hon halsband och örhängen avslitna.

Kalmar tingsrätt anser att det bevisat att det var de tre männen, 26, 29 och 49 år gamla, som bröt sig in och rånade kvinnan. Förutom fängelsestraffen döms också männen att tillsammans betala drygt 300 000 kronor i skadestånd till kvinnan, rapporterar Barometern.

– Domen får jag väl vara nöjd med, men det var väl det lägsta straffet de kunde få. Men skadeståndet borde vara gånger tre. Hundra tusen vardera är skrattretande, säger kvinnan, som i en tidigare intervju med tidningen har berättat att hon efter rånet hamnat i ekonomisk knipa.

Männen greps bara några dagar efter rånet i Mönsterås. Kalmar tingsrätt skriver i domen att rånarna visat en "synnerlig råhet".

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN