De vill att kommunen hissar regnbågsflaggan – varje månad

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sölvesborgs kommun beslutade i september att sluta hissa regnbågsflaggan.

Nu går MP och M i Sundbyberg ut och meddelar att de vill göra tvärtom – de vill utöka antalet dagar som kommunen hissar flaggan.

I september kom beskedet att Sölvesborg kommun beslutat att sluta hissa regnbågsflaggan. Ett beslut som skapade stor debatt, något som Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Nu meddelar Miljöpartiet och Moderaterna i Sundbybergs kommun att de går i mottsatt riktning. De ska nämligen lämna in ett förslag till kommunstyrelsen om att kunna hissa flaggan flera dagar per år, något Mitt i var först med att rapportera om.

– Sundbyberg arbetar varje dag för att bli en stad som står upp för alla människors rättigheter. Regnbågsflaggan symboliserar detta på ett bra sätt, säger Axel Conradi (M), oppositionsråd till tidningen.

Anton Fendert (MP) och Axel Conradi (M).
Foto: PRIVAT
Anton Fendert (MP) och Axel Conradi (M).

”Regnbågsflaggan är en symbol för kärlek och mångfald”

Partiernas förslag är att Sundbyberg en dag varje månad året runt ska hissa regnbågsflaggan utanför stadshuset.

– Regnbågsflaggan är en symbol för kärlek och mångfald. Det måste Sundbybergs kommun kunna ställa sig bakom, säger Anton Fendert (MP), oppositionsråd till tidningen.

Under kvällens kommunfullmäktige kommer Miljöpartiet och Moderaterna att lämna in motionen. De vill också se över möjligheten att göra samma sak vid andra flaggstänger i kommunens regi.

Mittenstyret avvaktar med att kommentera förslaget innan motionen är inlämnad rapporterar Mitt i.

Publicerad:

LÄS VIDARE