Chile

Över en miljon demonstrerade i Chile

Av: 

TT

NYHETER

Över en miljon människor tog sig ut på gatorna i flera chilenska städer på fredagen.

Bara i huvudstaden Santiago demonstrerade fler än 800 000 personer, uppskattar polisen.

Flera fackförbund har uppmanat till strejk och kallade till protesterna. Demonstranterna kräver ekonomiska reformer och president Sebastián Piñeras avgång.

Piñera svarade i ett meddelande på Twitter att budskapet har gått fram, något han har uttryckt redan tidigare i veckan. Piñera valde dessutom att beskriva protesterna som något positivt och som ett sätt att driva på förändring.

”Dagens massiva, glada och fredliga marsch, i vilken chilenare uttrycker sin önskan om ett mer rättvist och solidariskt Chile, öppnar för en hoppfull framtid. Vi har alla hört budskapet. Vi har alla förändrats. Med enhet och med hjälp från Gud kommer vi att skapa ett Chile som är bättre för alla”, skriver han.

Piñera bad tidigare i veckan om ursäkt till nationen för att ha misslyckats med att hantera de sociala svårigheter som har lett till oroligheterna i landet.

Startskottet för protestvågen, som nu går in i andra veckan, var ilska över att biljettpriset i kollektivtrafiken höjdes. Men det har utvecklats till att mer allmänt handla om höga levnadsomkostnader i landet.

ANNONS

Nu kan du fynda jackor, klänningar och allt för din basgarderob till REA-priser!

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Nära en miljon människor protesterade på gatorna i Santiago, Chile.
Publisert:

LÄS VIDARE

Demonstrationer och kaos i flera länder: ”En sydamerikansk vår”

ÄMNEN I ARTIKELN

Chile