Våldtäkt i Bergshamra – för andra natten i rad

Två män utsatte i natt en kvinna för en våldtäkt utomhus i Bergshamra, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi håller på att genomföra förhör och säkra brottsplats, säger Maria Fährlin, förundersökningsledare.

Våldtäkten ska ha ägt rum i Bergshamra, i Solna kommun strax norr om Stockholm, vid 04-tiden under natten mot söndag.

Enligt Aftonbladets uppgifter misstänks två män ha utsatt kvinnan för en våldtäkt utomhus. Polisen söker efter brottsplatsen med hundpatrull, enligt uppgifterna.

– Vi utreder en våldtäkt, men vi vet inte så mycket i nuläget. Vi vidtar de åtgärder som vi kan göra, genomför förhör och försöker säkra brottsplats, säger Maria Fährlin, förundersökningsledare i polisområde Nord.

Aftonbladet rapporterade i går om en misstänkt överfallsvåldtäkt i Bergshamra, som ska ha ägt rum när en kvinna promenerat från en taxibil på väg hem.

Enligt Aftonbladets uppgifter finns inget direkt samband med gårdagens händelse, utöver att båda brotten ägt rum i Bergshamra.

Polisen arbetar med ärendet och en misstänkt brottsplats har lokaliserats och undersökts av bland annat hundpatrull.

Ett antal personer har eller kommer att förhöras i ärendet men ingen är i nuläget frihetsberövad. Efter förhör med målsägande har ärendet rubricerats om till sexuellt ofredande.

Fotnot: Polisen gick under måndagen ut med uppgiften att brottsplatsen från lördagens våldtäkten inte är fastställd men troligtvis är någonstans i närheten av Frescati i Stockholm och inte i Bergshamra.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln