Stadsbuss nära träffas vid explosion i Lund

avTT

1 av 2 | Foto: Johan Nilsson/TT
Räddningstjänsten på plats på Stora Södergatan i centrala Lund efter en explosion i entrén till en livsmedelsbutik natten till den 14 september. En ung kvinna skadades allvarligt. Arkivbild.

En filmsekvens från explosionen i Lund i september där en ung kvinna skadades allvarligt visar att en stadsbuss passerade platsen bara några sekunder före smällen.

"Sekvensen är kort, men visar en förbluffande hänsynslöshet mot den unga kvinna som drabbades, men också mot andra personer som rört sig i centrala Lund under natten", säger förundersökningsledare Patrik Nyquist i ett pressmeddelande.

Polisen vill ha fler tips om händelsen natten till den 14 september och publicerar en bild på en bil som misstänks ha använts vid dådet.

Enligt polisens tekniker var sprängverkan riktad rakt ut mot gatan utanför den butik där det exploderade. Bussen kunde ha träffats, enligt polisen. När stubinen antänts lämnade de misstänkta gärningspersonerna platsen och de hade därmed ingen kontroll över situationen, konstaterar Nyquist.