Uppsala

Polishunden Attack stoppade gärningsman efter flyktförsök

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NYHETER

Under natten till onsdag genomförde polisen ett tillslag i Uppsala där tre personer kunde gripas. När en av personerna försökte fly kom den tidigare hyllade polishunden Attack till undsättning och stoppade gärningsmannen genom att bita honom.

Polishunden Attack har tidigare uppmärksammats efter sina hjälteinsatser i tjänst och utsågs år 2017 till Årets polishund. Under tisdagskvällen och natten till onsdagen gjorde han sig värdig sitt namn igen. Polisen gjorde under natten en husrannsakan mot en bostad i Ulleråker i Uppsala, skriver UNT.

I bostaden hittades en skarp pistol och tre män greps i samband med insatsen. Enligt tidningen är en av männen även efterlyst för ett synnerligen grovt brott.

Attack stoppade gärningsmannen

En av männen försökte under gripandet fly från poliserna men kom inte långt efter att polishunden Attack satte efter honom och stoppade mannen genom att bita honom.

Polischefen Jale Poljarevius berättar för UNT att polisen har höjt det offensiva arbetet ytterligare efter den senaste tidens skjutningar som inträffat.

– Vi har en strategi som går ut på att få bort så många brott som vi kan på kort sikt.

De tre männen ska vara inblandade i gängkriminalitet men vad de eventuellt är skyldiga till vill polisen inte gå in på.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

LÄS VIDARE

Attack räddade sexåriga Ellenor – här återförenas de

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Jale Poljarevius

Hundar