Sagan om ringen

Här är fyndet från ”Sagan om ringen” som förbryllar

Av: 

Nicole Gustafsson

NYHETER

Sociala medier bubblar efter att brittisk polis la ut en bild på Facebook.

Bilden föreställer en guldring med graverad text. Men det är inte vilken ring som helst, utan den berömda ringen från Sagan om ringen-trilogin.

Men vem är egentligen ringens rätta ägare?

Det var i veckan som polisen i Gloucester i Storbritannien la upp en efterlysning på sin Facebook. På bilderna syns bland annat två olika armbandsur, men det är inte de som väckt uppmärksamhet.

Förutom klockorna finns det nämligen en bild på en guldring som har en snirklig graverad text i sig. Och det är inte vilken ring som helst utan den ring som spelar en oerhört central roll i Tolkiens trilogi om ”Sagan om ringen”.

Gollum kallade den "my preciouss" , men ringen är även känd under namnet ”Härskarringen” och går att köpa runt om i världen. Ringen kan hjälpa den som bär den – men den sprider även mörka frestelser och ren och skär ondska.

I historien så förstörs ringen när den kastas ner i Mount Doom. Men nu har den på något mystiskt sätt hamnat hos polisen i Gloucester, något BBC rapporterat om.

Vill inte att polisen ger ringen till ”onda makter”

Det upphittade guldsmycket har engagerat tusentals människor. Sedan polisen lagt ut bilden på ringen har de fått in över 3 000, minst sagt kreativa, svar från människor världen över.

”Gloucester har tillräckligt med problem utan att den mörka herren kommer dit med sitt antisociala beteende”, skriver en person på polisens Facebook.

En annan skriver:

”Om Sauron ringer upp för att kräva tillbaka ringen, ge den INTE till honom.”

Vem ringen tillhör verkar ännu vara ett mysterium. Men flera personer menar att polisen borde söka efter huvudkaraktären från trilogin – Frodo.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Sagan om ringen” kan bli världens dyraste tv-serie

ÄMNEN I ARTIKELN

Sagan om ringen

Storbritannien

Sociala medier

Facebook