Våldtäkt

Två våldtäkter anmälda på ungdomsfestivalen We Are Sthlm

Av: 

John Granlund

NYHETER

Polisen utreder två våldtäkter på ungdomsfestivalen We Are Sthlm.

Enligt Aftonbladets uppgifter finns händelsen fångad på övervakningskamera.

– Vi har fått in två anmälningar om våldtäkt, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Händelsen utspelade sig strax innan klockan 20 i går kväll, på ungdomsfestivalen We Are Sthlm i Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Enligt Aftonbladets uppgifter har två män kommit upp bakom två flickor i 15-årsåldern som befann sig i publikhavet. Männen ska därefter ha våldfört sig på flickorna.

– Vi har fått in två anmälningar om våldtäkt under den sista dagens insats på We Are Sthlm, säger Ola Österling på polisens regionledningscentral.

Ingen gripen

De anmälda våldtäkterna har enligt Aftonbladets uppgifter dokumenterats av övervakningskameror som polisen i år satt upp för att öka tryggheten och säkra bevisning vid eventuella brott.

– Vi håller nu på att utreda det här och inhämta förundersökningsmaterial och kameror är naturligtvis sånt som utredarna kommer att titta på, kommenterar Ola Österling.

De två männen är enligt Aftonbladets uppgifter oidentifierade men polisen arbetar för att kunna komma i kontakt med dem.

– Det finns i nuläget ingen gripen, säger Ola Österling.

Utöver de två våldtäktsanmälningarna har ett tiotal anmälningar om sexuellt ofredande kommit in till polisen under festivalen. I utredningarna kring dessa händelser har hittills en person gripits av polisen.

Kommenderingen avslutad

Polisen har under den aktuella ungdomsfestivalen haft en särskild insats, som avslutades i morse, för att förebygga, förhindra och utreda brott.

– Den gemensamma ambitionen nu är att alla besökare ska uppleva att det blir en trygg och säker festivalvecka, sa polisens kommenderingschef Torgny Söderberg i ett pressmeddelande inför festivalen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – förhandsboka här!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Våldtäkt

Sexualbrott

Brott

Stockholm