Polisen om stenkastningen: ”Ett kvitto på bra arbete”

avClaes Olsson

Publicerad:

Polisen ryckte ut efter larm om misshandel. På plats hittades ingen skadad och polisbilen blev i stället utsatt för stenkastning.

På torsdagskvällen larmades Rinkebypolisen om en misshandel i stockholmsförorten Tensta, men någon skadad hittades aldrig. I stället attackerades polisfordonet med sten och en av rutorna skadades. Nu kommenterar polisen händelsen i en video på Facebook, något som Mitti.se tidigare rapporterat om.

– Stenkastningen, i detta fallet, tar vi som ett kvitto att vi ligger rätt i vårt arbete. En frustration hos de kriminella att vi gör ett bra polisarbete, säger polisassistenten Robert Bjuvhage i videon.

Stenkastning minskar

Han menar att stenkastning mot polispersonal i deras område minskar generellt och tror att det bland annat beror på Rinkebypolisens höga närvaro.

– Händelser som denna gör oss bara mer motiverade att ligga på och lagföra de kriminella individerna, säger Robert Bjuvhage.

Ingen skadades i samband med händelsen som rubriceras som försök till grov misshandel. Personen som kastade stenen kunde gripas i området.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Tensta

Brott