Jacinda Ardern

Ardern: Finlands Marin ”behöver inga råd”

Av: 

TT

Nya Zeelands premiärminister vill inte ge råd till Finlands statsminister Sanna Marin. "Hon behöver inga råd", säger Ardern. Arkivbild.
Nya Zeelands premiärminister vill inte ge råd till Finlands statsminister Sanna Marin. "Hon behöver inga råd", säger Ardern. Arkivbild.

NYHETER

När Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern blev ombedd att ge ett råd till sin kollega, 34-åriga statsministern Sanna Marin i Finland som i tisdags blev världens yngsta regeringschef, blev svaret inte det väntade.

– Åh, hör här, hon behöver inga råd, säger Ardern till Reuters reporter.

Ardern tillägger att det är ett problem att folk förutsätter att unga personer inte har någon erfarenhet eller expertis att bidra med – bara för att de är just unga.

– Hon är redan minister, hon är redan parlamentsledamot. Allt jag skulle säga är: Lycka till.

Ardern, nu 39 år, blev 2017 världens då yngsta premiärminister och hennes uttalande står i bjärt kontrast till det från världens äldsta regeringschef, Malaysias 94-årige premiärminister Mahathir Mohamad. Han tvekade inte att uppmana Marin att lyssna till äldres expertis.

– Samtidigt som vi har tilltro till unga människors idealism är det också viktigt för dem att väga in äldre människors erfarenhet, sade Mahathir Mohamad i en intervju med Reuters.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Fem kvinnor i toppen när Finland får ny regering

ÄMNEN I ARTIKELN

Jacinda Ardern

Sanna Marin

Finland