Påskallavik

Här överraskas muskelsjuke Melvin, 10, med sin drömbil

Av: 

Eneida Berisha

NYHETER

Tioårige Melvin från Påskallavik har länge drömt om en att få en Volvo 850.

Så när Blekinges bilklubb överraskade honom med en helt egen guldbil kunde han inte tro sina ögon.

– Jag är inte så bra på att visa känslor men där kom det tårar, säger pappa Matthias Karlsson.

Melvin Karlsson, 10, från Påskallavik utanför Oskarshamn lider av muskelsjukdomen Duchennes muskeldystrofi. Det innebär att hans muskler bryts ner i stället för att växa, vilket gör det svårare för honom att röra på sig jämfört med andra barn i hans ålder.

Eftersom att han även har Aspbergers är han lite tillbakadragen. Men sedan han kommit i kontakt med Blekinge Midnight Club, en lokal motorförening, berättar pappa Matthias om hur de fått se en håelt ny sida av Melvin.

– Han har varit väldigt inåtvänd och gått undan i sociala situationer. Nu är han helt plötsligt som en annan person som är öppen och intresserad, säger Matthias.

I våras hjälpte Blekinge Night Club storebror Kevin att uppfylla sina bildrömmar, vilket Aftonbladet skrev om då.

Nu var det Melvins tur att bli överraskad. Han hade blivit lovad en Volvo 850 som han själv skulle styla om. Men när bilen avtäcktes var den redan stylad och klar – exakt som han ville ha den.

– Han suger åt sig mycket information och går in i det han intresseras av hundra procent. Eftersom han har Aspberger så har hade han tydlig bild av hur han ville ha bilen, så när den kom ut precis som han tänkt sig blev han helt tagen, säger Matthias och fortsätter:

– Jag är inte så bra på att visa känslor men där kom det tårar.

Vill hylla klubben

Bilen är lackerad i guldfärg och signerad av alla som jobbat på bilen för att kunna överraska Melvin. Bilen kördes även ut till Melvins favoritlåt.

– Till och med det hade de tänkt på. Det var så magiskt. När man läser att det står ”Sponsrad av kärlek” brister det nästan.

För Melvins föräldrar handlar det inte bara om bilen han överraskades med, utan att han fått vara en del av ett sammanhang.

– Den här klubben har gett oss energi att orka med vår svår situation. Att det finns medmänniskor som dessa är fantastiskt, säger Matthias.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Utsatta barn får stöd – från motorklubben

ÄMNEN I ARTIKELN

Påskallavik

Oskarshamn

Barn & unga

Bilar