Biden säger nej till kampanjmöten

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Joe Biden under presskonferensen i Delaware.
Foto: Patrick Semansky/AP/TT
Joe Biden under presskonferensen i Delaware.

Demokraternas kandidat till det amerikanska presidentvalet i höst, Joe Biden, meddelar att han inte kommer att anordna några stora valmöten under coronapandemin.

– Jag kommer att följa läkarnas uppmaningar, vilka inte bara gäller mig utan hela landet, och det betyder att jag inte kommer att hålla några valmöten, sade den 77-årige förre vicepresidenten vid en presskonferens i sin hemstat Delaware.

Det budskapet står i stark kontrast till president Donald Trump, som drog i gång sin valkampanj genom att tala inför några tusan anhängare i Tulsa i Oklahoma för knappt två veckor sedan.

– Det här är den mest ovanliga kampanjen i modern tid, påpekade Biden och passade på att förstärka sin kritik mot Trumps hantering av pandemin.

Biden anser att presidenten har svikit det amerikanska folket och kastat in handduken i kampen mot covid-19.

Om Biden undviker folksamlingar under hela valkampanjen fram till valdagen den 3 november vore det ett historiskt drag för en modern amerikansk presidentkandidat. Han har dock inte specificerat ifall hans beslut att undvika valmöten kan komma att ändras om virussituationen förbättras.

PODD Det omvälvande första halvåret 2020

Den första halvan av år 2020 har passerat, och det har varit ett halvår som vi sent kommer att glömma. I det här avsnittet tänkte vi blicka tillbaka på det här årets första sex månader, och fundera över vilka långsiktiga samhälleliga förändringar som krisen kan leda till. Gäst i avsnittet är Gustaf Arrhenius, professor i praktisk filosofi och VD för Institutet för Framtidsstudier.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad: