Coronapandemin

Militär i Kina ges vaccin mot coronaviruset

Av: 

David Peterson

NYHETER

Ett kinesiskt vaccin mot covid-19 har börjat användas på landets militär. Det framgår av dokument från ett kinesiskt läkemedelsbolag, skriver Reuters.

Vaccinet har framställts av Kinas militära forskningsenhet och det kinesiska läkemedelsbolaget Cansino Biologics.

Redan för tre dagar sedan gavs militären i Kina grönt ljus för att börja ge vaccinet till sina anställda.

Kan inte ges till fler

Vaccinkandidaten kallas Ad5-nCoV och är ett av åtta vaccin som håller på att utvecklas och testas i Kina. Det har testats i mindre skala på människor i Kina och har också fått godkänt att testas på människor i Kanada, skriver Reuters.

Nu har det börjat ges till militären i Kina.

”Ad5-nCoV är för närvarande begränsad till militäranvändning och dess bredare användning kan inte tillåtas utan godkännande av departementet för logistikstöd”, säger Cansino Biologics i ett uttalande.

Kina har börjat ge vaccin till militären.

Tredje vaccinet i Kina

Det är ännu oklart om samtliga anställda inom militären tvingas ta vaccinet eller om det ges till de som vill. I ett mejl till Reuters skriver Cansino Biologics att de uppgifterna är belagda med sekretess.

Två andra vaccinkandidater har tidigare godkänts för att ges till statligt anställda i Kina. I världen uppges totalt drygt 200 vaccin vara under utveckling, enligt världshälsoorganisationen WHO.

PODD Corona – så kan strategin påverka Sveriges ekonomi

Ända sedan pandemin drog in över Sverige har det pågått en diskussion där debattörer vägt människoliv mot ekonomiska konsekvenser - är restriktionerna för att dämpa smittspridningen försvarbara om de samtidigt raserar ekonomin? I det här avsnittet pratar vi om den här debatten och frågar oss om det egentligen finns något motsatsförhållande mellan att rädda liv och att rädda ekonomin.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

Klicka hem dina munskydd enkelt här - handla hos MEDS.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Professorn tror inte på andra våg: Mer som gräsbränder

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Vaccin

Kina

Coronaviruset