UD avråder från resor till Iran

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Ebrahim Noroozi/AP/TT
Iran är ett av de länder som drabbats hårdast av coronavirusets utbrott.

Utrikesdepartementet beslutar att från och med nu avråda från alla icke nödvändiga resor till Iran. Anledningen är det stora utbrottet av det nya coronaviruset som drabbat landet.

– Eftersom flera angränsande länder har stängt sina gränser dit och ett antal flygbolag tillfälligt upphört med att flyga till och från Iran är möjligheterna att resa in och ut ur landet är för närvarande mycket begränsade, säger Julia Eriksson Pogorzelska på UD:s pressjour.

Ambassadens möjlighet att bistå svenska medborgare konsulärt är begränsad, som en följd av den rådande situationen i Iran.

Det är ett av de länder som drabbats hårdast av coronavirusets utbrott och Irans sjukvårdssystem är enligt UD hårt belastat.

– Lokala smittskyddsreducerande åtgärder förekommer i stora delar av Iran och det kan inte uteslutas att ytterligare åtgärder införs med kort varsel, säger Julia Eriksson Pogorzelska.

PODD Hur stor är risken att coronaviruset utvecklas till en pandemi?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med professor Björn Olsen om vilka konsekvenser det kan få om coronaviruset utvecklas till en pandemi.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad: