Modellen Chloe, 20, drogad och kidnappad – skulle säljas som sexslav

NYHETER

Hon lurades till Milano för en modellfotografering.

Hennes kidnappare drogade henne och stoppade henne i en resväska.

Italienska utredare misstänker att den 20-åriga brittiska modellen Chloe Ayling skulle säljas som sexslav på Darknet – för en halv miljon kronor.

– Jag fruktade för mitt liv, minut för minut, säger hon i ett uttalande.

1 av 5 | Foto: Sergio Foffo / POLIZIA DI STATO

Brittiska modellen Chloe Ayling, 20, kidnappades hon var på väg till vad hon trodde var en fotografering i Milano den 11 juli i år, skriver Daily Mail.

Men det fanns ingen fotostudio i den övergivna kontorslokalen. För polisen har hon berättat att hon överfölls av två personer.

– En person som bar svarta handskar kom bakifrån och la en hand på min hals och en på min mun för att hindra mig från att skrika, säger Ayling till polisen, enligt tidningen.

”Fruktade för mitt liv”

I ett kort uttalande berättar 20-åringen om tiden i fångenskap.

– Jag har varit med om en fruktansvärd upplevelse. Jag fruktade för mitt liv, sekund för sekund, minut för minut, timme för timme. Jag är tacksam för allt de italienska och brittiska myndigheterna gjort för min frigivelse. Jag har just återvänt till Storbritannien efter fyra veckor i Italien, säger hon i ett filmat uttalande som BBC publicerat på Twitter.

I nuläget vill hon inte säga mer innan hon pratat mer med polisen, enligt BBC.

Kidnapparna ska ha drogat henne med ketamin, ett bedövningsmedel som används både för djur och människor. Det är också en psykedelisk drog, med hallucinogena egenskaper.

Vaknade upp i en body

Ayling har enligt Daily Mail berättat för polisen att hon drogades av en person i svart rånarluva.

– Jag tror att jag tappade medvetandet. När jag vaknade upp igen hade jag på mig en rosa body och samma strumpor som jag har på mig nu.

Kvinnan stoppades först i en resväska. Kidnapparna la den i bakluckan på en bil och körde drygt 14 mil till ett hus i närheten av staden Turin.

– Jag kunde bara andas genom ett litet hål, berättar kvinnan.

Italiensk polis har bara lyckats gripa en av de två som överföll modellen: polacken Lukasz Herba, bosatt i England. De bekräftar för AFP att de jagar den andre.

De beskriver kidnappningen som ”välorganiserad”.

Skulle säljas som sexslav

Foto: POLIZIA DI STATO
Lukasz Herba, den misstänkte.

Chloe Aylings kidnappare ska ha sagt att hon kunde bli fri om hon betalade motsvarande en halv miljon kronor, skriver nyhetsbyrån AP som citerar italienska tidningen Corriere della Sera.

Polisen tror att kvinnan skulle säljas som sexslav på Darknet, en samling anonyma webbsidor på nätet. De går bara att nå med verktyg som mjukvaran Tor, ett program som skyddar användarens identitet.

Det är dock oklart om hon verkligen skulle ”säljas” eller om kidnapparna hoppades att lura till sig pengar på det sättet.

Lukasz Herba misstänks även ingå i ”Svarta döden” en grupp kriminella som misstänks ägna sig åt narkotika-, människo- och droghandel på internet.

Inte ”lämplig” att säljas som sexslav

Flera medier rapporterar att kvinnan släpptes när kidnapparna upptäckte att hon har ett barn.

”Det är emot gängets regler att kidnappa mödrar”, skriver Daily Mail.

Enligt nyhetsbyrån AP, som hänvisar till tidningen Corriere, ansågs hon inte längre ”lämplig” att säljas som sexslav.

Hon släpptes den 17 juli i närheten av brittiska konsulatet i Milano. Lukasz Herba följde med henne dit och greps då av polisen.

Enligt Daily Mail tyder vissa uppgifter på att Herba trodde att han vid konsulatet skulle få närmare 600 000 kronor, som modellens agent ska ha lovat för hennes frihet.

Herba har erkänt brottet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Italien

Milano

Narkotika

Darknet