Sprejmålad tjuv greps i småländskt höghus

Lägenhetsinnehavaren sprejade inbrottstjuven röd. (Fotona är exempelbilder och har inget samband med texten.)
Lägenhetsinnehavaren sprejade inbrottstjuven röd. (Fotona är exempelbilder och har inget samband med texten.)

Att bli tagen på bar gärning kan få vem som helst att rodna. För denna inbrottstjuv fick begreppet dubbel mening – när lägenhetsinnehavaren drog fram en sprayburk.

– När polisen väl hittade honom var det i alla fall ingen tvekan om vem som var gärningsmannen, säger polisen Alexander Gustafsson till Smålandsposten.

En man i Växjö vaknade strax efter halv fem på måndagsmorgonen av ett underligt ljud. Han insåg snart att ljudet kom från utsidan av hans egen lägenhetsdörr. När han förvånat tittade ut genom kikhålet insåg han att han förmodligen höll på att få besök av en inbrottstjuv.

Sprejades röd i ansiktet

Utan dröjsmål ringde mannen polisen, som snabbt kom till platsen. När den misstänkte, som ska ha varit i full färd med att bryta upp lägenhetsdörren, hörde poliserna flydde han uppåt i trapphuset.

Mannen öppnade efter en stund dörren och spejade ut. Då fick han till sin förvåning syn på den misstänkte igen. Snabbt drog mannen fram sin självförsvarssprej och sprejade honom i ansiktet.

Sprejen lämnade en röd färg efter sig och ansiktet blev alldeles rött. Den misstänkte flydde igen, men nu var polisen honom på spåren.

”Katt- och råttalek i hiss och trapphus”

– Det blev lite katt- och råttalek i hiss och trapphus. Men när polisen väl hittade honom var det i alla fall ingen tvekan om vem som var gärningsmannen, säger Alexander Gustafsson, jourförundersökningsledare vid Växjöpolisen till Smålandsposten.

När de fick tag på den misstänkte visade han sig vara en 17-åring som bor i samma hus. Under måndagen har förhör hållits med honom, i närvaro av föräldrar, socialtjänst och en offentlig försvarare. Han nekar till brott och släpptes efter förhöret på fri fot. Han är dock fortfarande misstänkt för försök till stöld genom inbrott, enligt Smålandsposten.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN