13 dömda till döden för narkotikabrott - 8 avrättades direkt

NYHETER

Kina ville statuera exempel mot droghandel.

Då dömdes 13 personer till döden, varav åtta dödades direkt.

Den offentliga rättegången i Guangdongprovinsen hölls på en stadion – framför 10 000 åskådare.

1 av 2

Med den offentliga rättegången vill myndigheterna visa sin hårda linje mot narkotikabrott, skriver Shanghai Daily. På stadion i staden Lufeng i den 24 juni fanns 10 000 personer för att bevittna rättegångarna.

24 juni 10 000 personer fanns på stadion för att titta på rättegången i staden Lufeng i Guangdongprovinsen i södra Kina, rapporterar South China Morning Post.

8 avrättades direkt

De 13 kinesiska medborgarna straffades med döden för att ha producerat och sålt droger. Av de 13 avrättades fördes åtta direkt till avrättning efter rättegången. Fem fick sina straff uppskjutna.

Städerna Shanwei och Lufeng i Guangdonprovinsen har enligt SCMP och Shanghai Daily stora problem med droghandel. Provinsen är Kinas största producent av metamfetamin och över en tredjedel av Kinas metamfetamin produceras i regionen.

Liknande offentliga rättegångar har hållts även tidigare för att statuera exempel på att myndigheterna vill stoppa droghandeln i området. 2015 hölls en offentlig rättegång med 10 000 besökare, där 38 personer ställdes inför rätta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kina

Narkotika