Maria var inne i varuhuset: ”Folk skrek och grät”

NYHETER

Klockan 19.53 körde en bilist på två personer utanför Gekås i Ullared – och fortsatte rakt in i varuhusets utgång.

Inne i varuhuset utbröt panik.

– Jag var ca 20 meter från kassorna när både personal och kunder började springa in mot varuhuset skrikandes, säger Maria Källgren Holm.

1 av 2 | Foto: Gekås/Privat
Maria Källgren Holm var inne i varuhuset när bilen körde in i utgången.

Larmet om händelsen i Ullared i Falkenbergs kommun kom in till polisen klockan 19.53, skriver polisen på sin webbplats. Varuhuset Gekås skulle strax till och stänga och ropade ut att det var dags att bege sig mot kassorna.

Jessica Keränen, 25, var inne i butiken tillsammans med hennes sambo och två kompisar när händelsen inträffade.

– Jag och min sambo gick med varandra och min kompis och hennes sambo gick på sitt håll. Precis när butiken stängde så ringde hon mig och frågade vart jag var någonstans. Hon hinner bar säga det sedan skrek hon bara och samtalet bröts.

Två sekunder senare kommer butiksbesökare och personal springandes emot Jessica.

– Jag har en minnesbild av en pappa som sprang med sitt barn i famnen och skrek ”spring”. Värsta jag varit med om.

”Sprang omkring planlöst”

Jessika berättar att hon sprang planlöst inne i butiken. Ingen visste vad som hade hänt.

– Med tanke på att saker revs ner och flög omkring så lät det som att det var någon inne i butiken som var farlig. Jag hade panik och grät och skrek om vägen till en nödutgång.

Till slut hittade Jessica ut. Hon såg hur folk sprang in i skogen och följde efter.

– Människor bara grät i panik. Vi visste fortfarande inte vad som hade hänt. Men av någon anledning kom personal ut i skogen och sa att vi kunde gå in igen och att det hela rört sig om ett slagsmål mellan två kunder, säger hon och tillägger:

– Så alla fick gå in och betala. Det kände inte jättekul när man kom ut sedan och det står poliser och ambulanser på platsen och man får syn på en kvaddad bil och bensindunkar.

”Glad att det var jag”

Maria Källgren Holm, 31, var också inne i butiken och skulle precis gå mot utgången för att betala hennes varor när besökare och personal började springa mot henne i panik.

– Ingen inne i varuhuset visste vad som hade hänt. En mamma skrek hysteriskt efter sin dotter som hade kommit bort. Vi var flera som hjälpte till att leta efter henne, säger hon och tillägger:

– På något vis är jag ändå glad över att det var jag som var där inne och inte mina barn eller min man. Men jag har fortfarande puls. Jag vet inte vad jag ska tänka om det ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gekås

Ullared