”Jag såg kroppen när jag rastade hunden”

avMaja K Nilsson, Susanna Nygren

NYHETER

Polisen misstänker att en person har mördats i ett grönområde i Helsingborg. Den döde hittades av några hundägare som var ute och rastade hundar på platsen. De larmade polisen om att en blodig man som låg i gräset.

– Vi kunde konstatera ganska snabbt att personen var avliden när vi kom till platsen, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisen region Syd.

1 av 5 | Foto: Andreas Hillergren

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss!

Polisen fick samtal klockan 07 om att en skadad person hade hittats i ett grönområde i Helsingborg.

– Det var en man som var ute med hunden som hittade den skadade personen, säger Nicolas Kajanne, spaningsledare grova brott Helsingborg till Aftonbladets reporter på plats.

– Polis och ambulans åkte ut till platsen och vi kunde konstatera ganska snabbt att personen var avliden, säger Fredrik Bratt.

En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts.

– Vi vill inte säga något om identiteten på den avlidna och inte heller vad för skador det rör sig om. Vi har spärrat av området, tekniker är på väg och vi kommer påbörja dörrknackning i området för att höra om någon har sett något, säger Fredrik Bratt.

Hundägare hittade kroppen

Vid halv sju på lördagsmorgonen var KG Persson och hans fru ute för att rasta familjens hundar. Vid ett grönområde på Drottninghög såg de en annan hundägare komma från motsatt håll. Den hunden var lös och rusade fram till något som låg på gräset. KG Persson insåg då att det var en människa.

– Den hundägaren gick fram till personen och sedan kom han till oss. Han sa att han trodde att personen var död. Då bad jag min fru gå hem med våra hundar, berättar KG och gick sedan fram för att titta. 

– Min första tanke var att det kanske var någon som låg och sov ruset av sig. Men när jag kom fram såg jag att personen var död. Denne låg på rygg med en luvtröja upp över huvudet. Det var väldigt mycket blod på huvudet och i ansiktet. Jag uppfattade det som om personen hade händerna i byxfickorna.

KG tyckte att kläderna såg bekanta ut, men är osäker på vem det var.

– Allt blod i ansiktet gjorde det omöjligt att säga vem det var. 

”Jag ser ansiktet framför mig”

Drottninghög har varit ett stillsamt område, berättar KG. Men de senaste åren har han märkt att det förekommer en del narkotika bland ungdomar. 
– De har ju tagit bort allt här som fanns för ungdomar. Så det finns inget alls här längre för dem att göra längre. Det är inte bra.

Han och frun är helt bestörta över det hemska fyndet på morgonpromenaden.

– Jag ser ansiktet framför mig hela tiden. Vi har bott här i 37 år men nu vet jag inte om vi ska stanna kvar.

Inväntar tekniker från Blekinge

Enligt Aftonbladets reporter så ligger kroppen kvar på platsen och polisens tekniker har inte kommit än.

– Vi har tekniker på ingång från Blekinge, så det kommer dröja tills vi kan göra en närmare teknisk undersökning av kroppen, säger Nicolas Kajanne.

Strax innan klockan 15 på lördagen var kriminalteknikerna klara på platsen och den avlidna personen är en man, skriver polisen på sin hemsida.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

 

Artikeln uppdateras

ARTIKELN HANDLAR OM