Kraftig brand i möbelfabrik – allmänheten varnas

Uppdaterad 2019-10-01 | Publicerad 2017-05-01

Det brinner fortfarande i vissa delar av den möbelfabrik i Hultsfred som började brinna på måndagsmorgonen.

Räddningstjänsten uppskattar att två tredjedelar av fabriksfastigheten nu skadats.

En varning om rök i området har gått ut till allmänheten.

Polis och räddningstjänst fick larm klockan 08.30 om brand i en fastighet i Hultsfred. Sju enheter har varit på plats under dagen och klockan 15 på eftermiddagen är branden fortfarande inte under kontroll.

– Vi är här och arbetar fortfarande, än är det inte klart. Vissa utrymmen har vi inte kommit åt att släcka helt enkelt, säger Michael Hesselgård, räddningstjänsten i Hultsfred.

Vid 11–tiden gick ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten ut. Allmänheten varnades och räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.  

– Det gäller fortfarande, röken åker fortfarande in över samhället, säger Hesselgård.

Stora skador på fastigheten

Det var inte någon produktion i fabriken, därav ska det inte varit några personer i byggnaden när det började brinna.

– Det har inte varit några personskador men en brandman har fått i sig lite rök och har tagits hand om.

Möbelfabriken har fått omfattande skador och räddningstjänsten uppskattar att det är tvåtredjedelar av hela fastigheten som är förstörd.

– De som klarat sig undan elden är antingen rökskadat eller vattenskadat. Här kommer inte vara någon produktion på länge, säger Michael Hesselgård.

VD för möbelfabriken Jernforsens Joakim Selin säger till Vimmerby tidning att de i dag skulle firat med tårta. Det eftersom fabriken två senaste veckorna har nått en 98-procentig produktionseffektivitet. Nu har de prioritet ett att få igång produktionen igen.

– Det vore katastrof om det här blir det sista vid företaget, nu när vi har så mycket framtidstro, säger han till tidningen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln