Kvinna räddade sin baby från brand

avBenjamin Ekroth

NYHETER

En våldsam lägenhetsbrand rasade i Malmberget i kväll.

Enligt ett ögonvittne lyckades en kvinna fly från lågorna – och rädda sitt barn undan branden.

– Jag såg att det brann rejält. Det var stora lågor. Hon som var kvar i lägenheten öppnade fönstret och jag såg hur de hjälpt henne. Först tog de emot barnet och sen hjälpte de henne ut, säger Bengt-Arne Johansson.

1 av 2 | Foto: Bengt-Arne Johansson
En kvinna fick rädda sitt lilla barn genom fönstret när det brann i en lägenhet i Malmberget.

Det var strax före 18 i kväll som larmet kom om att det brann i en lägenhet i Malmberget. Enligt ett ögonvittne var det en häftig brand.

– Jag såg att det brann något fruktansvärt. Det var enormt alltså. Det var stora lågor, säger Bengt-Arne Johansson, 59, till Aftonbladet.

Han var på väg till hem till Hakkas när han såg den kraftiga röken och begav sig på platsen. Väl framme ringde han 112. Medan han väntade på att räddningstjänsten från Gällivare skulle komma fram såg han hur en kvinna och hennes spädbarn räddades från en lägenhet på bottenvåningen.

– Jag tänkte att ingen kan vara kvar där inne. Hon som var kvar i lägenheten öppnade fönstret och jag såg hur de hjälpt henne. Först tog de emot barnet och sen hjälpte de henne ut, säger han till Aftonbladet.

För NSD uppgav räddningstjänsten att samtliga personer evakuerats från huset. Strax före 21 uppgavs branden vara släckt och räddningstjänsten ha lämnat platsen, enligt tidningen.

Enligt samma tidning ska även en 75-årig man förts till sjukhus för kontroll. Mannen ska ha fått rökskador i samband med branden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gällivare