Här är sanningen om monstergrodan

avJonna Claesson

NYHETER

Bilden av en jägare som håller upp en gigantisk groda som sin fångst har blivit viral. Bilden har delats tusentals gånger på sociala medier och har fått lika många spekulativa kommentarer. Kan den verkligen vara på riktigt?

Den 25 maj publicerade South Texas Hunting Association en bild på deras Facebooksida som blev mycket omtalad. Bilden visar jägaren Markcuz Range, som håller upp en häpnadsväckande stor groda i sin hand. Trots att de själva hävdat att grodan faktiskt fångades på riktigt är många skeptiska till dess storlek och vikt, skriver Houston Chronicle.

Grodan fångades i en damm i Batesville, USA, och sägs väga 13 pounds, vilket motsvarar en vikt på närmare 6 kilo. En sådan stor groda har aldrig hittats. Inte ens bland den största arten ”Goliat” har man funnit en groda som väger mer än 3 kilo.

”Inte photoshoppad”

En talesman för Texas Parks & Wildlife Department berättade för Houston Chronicle att bilden inte har photoshoppad, men att den är lite missvisande.

– Den är inte så stor som den verkar. Det är en optisk illusion som skapas genom att grodan är placerad närmare kameran än mannen som håller i den. Det ger precis samma effekt som när en fiskare håller fram en fisk framför kameran för att få den att se större ut, säger han.

Trots att bilden är en så kallad ”optisk illusion” är grodan som fångats på bild riktigt stor för sin art.

ARTIKELN HANDLAR OM

Texas

Fiske

Jakt