Kan roboten ta över ditt jobb?

DAILY Experten om framtidens arbeten

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Den digitala utvecklingen drar fram och förändrar våra jobb. Kommer taxibilar behöva mänskliga förare i framtiden och hur blir det med kassapersonalen i mataffären? Sumprunkare, gråterska och roddarmadam är exempel på historiska arbeten. Många yrken är försvunna sedan länge. Sett till den digitala förändringen så har tekniken gjort att många tåg inte längre behöver förare på plats i vagnen. Det går utmärkt att ratta hela maskineriet från ett och samma kontrollrum.

Vad innebär den här utvecklingen? Vilka blir framtidens jobb? Kommer vi att bli svältfödda på mänsklig kontakt i vardagen? Det pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily.

Gäst: Jan ”Gulan” Gulliksen, professor i människa-datorinteraktion vid KTH.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren och Amanda Hemberg Lind.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE