Live

Aftonbladet Direkt

 • Fastnålat inlägg

  Pojke försvunnen i Malmö

  14 feb 2023
  Amanda Hällsten

  En pojke i 14-årsåldern har anmälts som försvunnen i Malmö.

  Pojken försvann från sitt hem i Oxie tidigare i dag.

  Han är cirka 165 centimeter lång, tycker om att åka tåg och buss och vid försvinnandet var han klädd i en svart jacka och mörka byxor.

  Enligt polisen kan pojken ge ett förvirrat intryck.

  Om man ser pojken uppmanas man ringa 112.

  Uppdatering 16.42: Pojken har hittats och mår bra.

TRE NYHETER DU INTE FÅR MISSA
 • TT
  8 min

  Israels militär ska kalla in ultraortodoxa

  Ultraortodoxa judiska män i sammandrabbning med israelisk polis i protest mot att de ska kallas in till militären. Bild från 30 juni.
  Ultraortodoxa judiska män i sammandrabbning med israelisk polis i protest mot att de ska kallas in till militären. Bild från 30 juni. Foto: Mahmoud Illean/AP/TT

  Från och med söndag kommer Israels militär att skicka ut kallelser till ultraortodoxa judiska män, meddelar militären i ett uttalande.

  Detta efter en juridisk tvist, som slutade med att landets högsta domstol gav besked om att de ultraortodoxa, som tidigare varit undantagna mönstring, också ska genomgå den obligatoriska militärtjänstgöringen. Undantaget var diskriminerande, fastslog domstolen.

  Frågan har varit föremål för debatt, särskilt sedan kriget i Gaza bröt ut den 7 oktober 2023, inte minst eftersom premiärminister Benjamin Netanyahus regering förlitar sig på stöd från ultraortodoxa partier, som motsatt sig en ändring av undantagssystemet.

 • Trifeh Amini
  11 min

  Riskerar skickas på uppfostringsresa – får utreseförbud

  En tonåring i Gävleborg förbjuds från att resa ut från Sverige för att skydda honom från att skickas på uppfostringsresa.

  Förvaltningsrätten bedömer att det finns en påtaglig risk att pojken förs utomlands av sina föräldrar och att hans hälsa och utveckling kan skadas genom fysisk och psykisk misshandel under resan.

  Enligt domen i förvaltningsrätten i Falun är syftet med uppfostringsresor ofta att upprätthålla familjens heder eller att stärka den unges kulturella och religiösa tillhörighet.

 • Amanda Hällsten
  17 min

  Larm om översvämning – invånare evakueras

  En damm i Nashville i Illinois riskerar att översvämmas, rapporterar amerikanska medier.

  Nu uppmanas boende i området att lämna sina hem och evakuera.

  Räddningstjänsten arbetar på platsen för att stoppa översvämningen.

 • Trifeh Amini
  25 min

  USA och Israel tillät donationer som stoppade Gazastöd

  En granskning gjord av nyhetsbyrån AP och granskningssajten Shomrim visar att USA och Israel har tillåtit donationer till israeliska högerextrema grupper som har blockerat stöd till Gaza, skriver Dagens Nyheter.

  USA slår ifrån sig kritiken och menar att de har gjort allt de kan för att förnödenheter ska kunna nå Gaza, vars befolkning hotas av svält.

  Det rör sig om tre grupper som har stoppat humanitärt stöd från att nå folket i Gaza. De ska ha fått över 200 000 dollar, motsvarande ungefär två miljoner kronor

  En av grupperna har även anklagats för att plundra och förstöra leveranser av förnödenheter. Donationer har även fortsatt efter att USA införde sanktioner mot en av grupperna.

 • Trifeh Amini
  15.55

  Ukrainsk cyberattack mot ryska sajter

  Ukrainas militära underrättelsetjänst HUR ska ha hackat över hundra ryska webbsidor som stöttar Rysslands invasion i landet rapporterar Kyiv Independent med hänvisning till underrättelseorganets uttalande sociala medier.

  Med hjälp av ”frivilliga hackare” ska de ha släckt ned flera ryska hemsidor och istället ersatt de med en bild på ett blodigt grishuvud och texten ”Russia not found.”

  Cyberattacken var riktat mot företag som samarbetar med ryska myndigheter, stod det i ett inlägg på appen Telegram.

  Bland de utsatta företagen fanns byggföretag, IT-firmor och en bilhandlare. Attacken skedde i måndags. På tisdagseftermiddagen var flera av sajterna återställda. (TT)

 • Amanda Hällsten
  15.42

  Två till sjukhus – E18 avspärrad

  En bil har kolliderat på E18 i Norrtälje.

  Olyckan har inträffat i södergående riktning och vägen har spärrats av. Polisen skriver att förbipasserande trafik leds om.

  Två personer har förts till sjukhus och skadeläget är okänt.

 • Trifeh Amini
  15.12

  Motorcykel och bil i krock

  En mc-förare och en bil har krockat utanför Västerås skriver VLT.

  Skadeläget på de inblandade är okänt.

  Båda fordonen kommer eventuellt att behöva bärgas.

 • Benjamin Ekroth
  15.05

  Större träd har fallit i centrala Stockholm

  Två skadades när ett träd föll i centrala Stockholm.
  Två skadades när ett träd föll i centrala Stockholm. Foto: Stefan Jerrevång/Aftonbladet

  Ett större träd har fallit ner i Berzelii Park mitt i Stockholm, uppger räddningstjänsten.

  Enligt polisen är tre personer lindrigt skadade.

  – Vi kommer nog lämna över det till fastighetskontoret. Jag vet inte hur det ser ut, om det kanske är någon bil som är skadad.

  – Berzelii Park blir avspärrad så länge arbetet pågår, säger polisen.

  Trafikkontoret på Stockholms stad har ännu ingen information om det fallna trädet men menar att det finns rutiner för att kontroller av parkerna.

  – Vi har trädspecialister som jobbar med alla Stockholms stads träd och har koll på träden generellt, säger trafikkontorets kommunikatör Johan Munthe-kaas.

 • Trifeh Amini
  14.52

  Sex hittade döda på hotell i Bangkok

  Sex personer har hittats döda på ett hotell i Bangkok, rapporterar Reuters.

  De döda upptäcktes av en anställd på lyxhotellet i centrala delarna av huvudstaden. Den anställda skulle kontrollera rummet då det var dags för gästerna att checka ut. Enligt polisens presstalesperson fanns det inga tecken på bråk i hotellrummet.

  Enligt lokala medier ska personerna ha dött av misstänkt förgiftning och inte skottlossning som det till en början rapporterades om.

  –Det finns inga tecken på en skottlossning, sa en lokal polis till Reuters.

 • Trifeh Amini
  14.49

  Sex döda i moskéattack i Oman

  Fyra personer har dött och minst 30 andra har skadats i en attack på en moské i Oman. Samtliga drabbade var pakistanska medborgare, rapporterar Al Jazeera.

  Attacken skedde under en stor religiös händelse för shiamuslimer.

  Tre gärningsmän dog under attacken.

  – Pakistan fördömer starkt den grymma terrorattacken. Vi är glada att regeringen i Oman har neutraliserat angriparna, sa utrikesministeriet i Pakistan efter attacken.

 • Trifeh Amini
  14.39

  Norska kronan svagast på 24 år

  Norska kronan svagast på 24 år skriver Dagbladet.

  Kronan sjunker till en historiskt låg kurs mot det brittiska pundet, och norrmännen behöver nu betala 14 norska kronor för ett pund.

 • Trifeh Amini
  14.10

  Jay Slaters kropp hittad

  Dokument tillhörande brittiska Jay Slater har upptäckts på kroppen som hittades på Teneriffa under sökandet efter 19-åringen som varit försvunnen, rapporterar BBC.

  – Det är bekräftat att dokumentationen som fanns på kroppen som hittades i går i bergen i Masca tillhör Jay Slater och allt tyder på att det var ett oavsiktligt fall, sa Kanarieöarnas högsta domstol i ett uttalande.

  Lokala myndigheter kunde bekräfta Jay Slaters identitet genom fingeravtryck, rapporterar Sky News.

 • Martina Karpmyr
  14.04

  Minst 50 döda efter israeliska attacker i Gaza

  Minst 17 personer har dödats i en israelisk attack nära ett tältläger i Khan Yunis på tisdagen, rapporterar Reuters och hänvisar till hälsomyndigheter i Gaza. 26 personer skadades.

  I en tidigare attack på tisdagen dödades en man, hans fru och hans två barn ha dödats i området, enligt Reuters.

  Totalt rapporteras minst 13 personer ha dödats i attacker i Rafah i södra Gaza, flyktinglägret Nuseirat i centrala Gaza och Sheikh Zayed i norra Gaza.

  I Nuseirat har även en FN-skola där flyktingar tagit skydd attackerats. Minst 16 personer dödades och många skadades, enligt hälsomyndigheten.

 • Mattias Kjellman
  13.49

  En död och hundratals skadade i protester

  En student har dött och upp mot 100 personer har skadats efter protester vid ett universitet i Bangladesh. Det rapporterar Dhaka Tribune.

  Runt klockan 11.30 lokal tid utbröt tumult mellan två motsättande protestgrupper vid Rangpurs Begum Rokeya Universitet.

  Enligt vittnen gick tusentals studenter ut i ett protesttåg mot kvotering.  

  Grupperna började kasta tegelstenar mot varandra och I ett försök att kontrollera situationen sköt polisen flera skott med gummikulor.

  Mamun, en ledare för antikvotrörelsen, påstod att studenten dödades av polisens skottlossning.

 • TT
  13.47

  Wales ledare avgår

  Vaughan Gething tillsammans med Storbritanniens premiärminister Keir Starmer den 8 juli. Arkivbild.
  Vaughan Gething tillsammans med Storbritanniens premiärminister Keir Starmer den 8 juli. Arkivbild. Foto: Alastair Grant/AP/TT

  Wales ledare Vaughan Gething avgår efter fyra månader på posten, efter att fyra av hans ministrar på kort tid avgått i protest mot honom.

  ”Det har varit den största äran i mitt liv att få göra det här jobbet”, skriver Gething i ett uttalande.

  Han valdes till ledare i mars för den walesiska grenen av Labour-partiet, men har förföljts av kontroverser. Bland annat för att ha tagit emot en donation från en man som dömts för miljöbrott. 

Fråga oss

 

Ställ dina frågor till redaktionen här!

 • 14.16

  Vad kan man läsa om snuskrisen

  B Andersson69

  Här kan du göra det!

  Linnea Digerstedt
 • i går12.37

  Hur kommer det sig att det är viktigare att fokusera på Englands ilska, frustration och bitterhet än att glädjas med Spaniens EM guld, undrar jag stilla när jag” swipar” igenom era nyheter, tillsammans med alla andra negativa saker som kan ske eller har hänt?

  Finns det verkligen ingenting positivt som är värt att rapportera om utan det är det negativa träsket som säljer mest ”klick” o måste därför vara det som frontar era rubriker !!? Har ni ingen konsekvensetik i tanken bakom era ”sättningar i löpet” för ni kan ju göra den mest vackra dag dålig om man belyser det dåliga- som ni gör!!

  peter andersson

  Hoppsan sa Peter, du föregår inte riktigt med något bra exempel som positiv nu. Men självklart har vi skrivit både om Spaniens glädje och Englands sorg, det är inget konstigt alls.

  Men du ska få lite hjälp att hitta nyheterna om Spanien:

  Här kan du läsa själva vinnarartiklen om Spaniens EM-guld.

  Här kan du läsa Erik Nivas krönika om Spanien eller ”Det nya millenniets främsta fotbollsnation”.

  Här kan du läsa om Spaniens Nico Williams och hur han gjort det här för sina föräldrar.

  Här kan du titta på när Makoto Asahara listar EM:s bästa spelare där flera från Spanien finns med (och ingen från England).

  Linnea Digerstedt
 • i går12.27

  Varför sitter plastkorken numera fast på t ex mjölk- och juiceförpackningar? Ny lag sedan 1 juli i år.

  Irriterande ur serveringssynpunkt och gör det dessutom svårare att separera korken för återvinning. Ytterligare ett extra moment som gör det svårare för konsumenten att bidra till återvinningen!

  viv

  Det kanske låter lite märkligt men tanken är att de nya reglerna ska minska plastavfallet i Europa – bland annat på stränderna där korkar och kapsyler står för en stor del av skräpet.

  Tipsar om den här videon med ett knep om hur du hanterar den nya korken.

  Linnea Digerstedt
 • i går12.22

  Varför pratar ni bara om tråkiga ting i UK?? Labour här, Touris där...

  Ni glömmer ju skriva om Larry the Cat :) som ska få sin 6e PM att betjäna honom :)

  David

  Larry the Cat kämpar verkligen på! Undra vilken premiärminister som är hans favorit? Hursomhelst så kan du läsa om Larry här.

  Linnea Digerstedt
 • söndag20.20

  När spelar sverige England damfotboll matchen

  brittmariepe69

  Hej! Matchen spelas på tisdag, 16 juli, på Gamla Ullevi i Göteborg. Avspark klockan 19.00.

  Erica Fält

 

Tipsa oss

 

Vet du mer? Har du ett nyhetstips?

Om Tipsa!
På Aftonbladet söker vi ständigt efter nya vinklar. Och som läsare är du en viktig del av vårt nyhetsarbete. Med vår tjänst Tipsa! kan du lätt skicka in tips, bilder och video. I våra appar kan vi dessutom nå dig med lokala push-notiser och efterlysningar.
 
Vad händer med mitt tips?
Vi läser alla tips som skickas. Om vi bedömer ditt tips som intressant tar vi kontakt med dig via de kontaktvägar du lämnat. När du skickar din bild eller film till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering.
 
Hur skyddas mina uppgifter?
Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade. Din identitet är skyddad hos oss men redaktionen kan komma att kontakta dig för ytterligare information kring ditt tips.

Vill du vara anonym också för redaktionen finns det flera andra vägar att kontakta oss: du kan ringa från ett dolt nummer eller maila oss från en tillfällig e-postadress, t ex hotmail eller gmail.
 
Får jag ersättning?
Aftonbladet betalar alltid för publicerade nyhetstips och nyhetsbilder/filmer som du äger eller har rätt att sälja. Vi betalar bara till den som är först med tipset eller till den som har ny information om en nyhet.

Beslut om ersättning ska utgå bestäms av tjänstgörande nyhetschef i samband med att tipset lämnas. Vi ersätter inte nyhetstips retroaktivt.

Storleken på ersättningen beror bland annat på dignitet eller hur unik nyheten är och vad den tillför rapporteringen.

När vi efterlyser bilder av mer allmän karaktär, t ex sommarbilder, som inte ingår i en nyhetsrapportering, utgår ingen ersättning.

När du skickar din bild till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering/publiceringar.
 
Jag blev lovad ersättning. När får jag pengarna?
Arvoden för publicerade nyhetstips, bilder eller filmer betalas ut som lön så snart som möjligt.
 
Våra appar
Tack vare platstjänsten geolokalisering kan du i våra appar få push-notiser med lokala nyheter om händelser just där du befinner dig.

När en större nyhetshändelse inträffat i din närhet skickas en push-notis till dig när du använder Tipsa!

Vi kan samtidigt efterlysa din hjälp i nyhetsrapporteringen. Med dina egna bilder och upplysningar – från där det händer, när det händer.

Aftonbladets appar hittar du i Appstore och Google Play.
 
Bra att tänka på

 • En nyhetshändelse kan vara dramatisk. Se till att du aldrig är i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för några risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.
 • En bra nyhetsbild eller film vill vi publicera direkt. Med appens hjälp når du vår nyhetsredaktion snabbast och din bild eller live-film kan publiceras på Aftonbladet inom några minuter.
 • Allmänna åsikter, teorier eller spekulationer är inte nyhetstips.