Ytterligare kroppar hittade efter flygkraschen

avLinda Hjertén, Sofia Ström

NYHETER

Fler kroppar syns från flygplan

1 av 2 | Foto: REUTERS

Här hittar det brasilianska sökteamet vrakdelar och kroppar i Atlanten från det försvunna Air France-planet.

Nu har sammanlagt sex kroppar hittats i havet.

Från flygplan ser militären ytterligare ett okänt antal kroppar.

Enligt det brasilianska flygvapnet har ytterligare fyra kroppar hittats i havet i närheten av var det försvunna flygplanet misstänks ha kraschat, rapporterar AFP.

Två kroppar från Air France-kraschen i Atlanten hittades under lördagen.

Militären har också från flygplan sett ett oidentifierbart antal ytterligare kroppar i vattnet. De skickar nu båtar för att bärga dem, säger kapten Giucemar Tabosa Cardos till AP.

Även två flygplansstolar med Air France-loggan och annat bråte syns flyta i vattnet.

Flygplansfåtölj och portfölj

Det råder inte längre någon tvekan om kropparna och vrakdelarna kommer från det försvunna flight 447.

– Alla kroppar och delar av flygplan har konstaterats komma från olyckan, säger militära befäl till den brasilianska tidningen O Globo.

De två männen som hittades i går transporterades med båt till ön Fernando de Noronha utanför Brasiliens nordöstra kust. Kropparna ska nu flygas till staden Recife där de ska undersökas av medicinska experter.

I går påträffades också en ryggsäck med en bärbar dator i, en syrgasmask och en läderportfölj innehållande en biljett från flighten.

– Det är bekräftat att biljetten tillhörde en passagerare på just den flighten, säger överste Jorge Amaral.

Flygvapnet uppger också O Globo att en blå fåtölj från det saknade flyget har hittats.

Anhöriga informerade

De två kropparna igår påträffades ungefär 640 km från ön Fernando de Noronha utanför Brasiliens nordöstra kust, och dryga 69 kilometer från den plats där det sista livstecknet från planet sändes i form av ett automatiskt felmeddelande.

De som hittades i dag låg närmare platsen när planet misstänks ha störtat.

Marco Tulio Moreno, son till en av de försvunna passagerarna, säger till O Globo att de oroliga anhöriga till passagerarna fick besked om fynden strax innan presskonferensen hölls i Brasilien i dag.

– Nu kanske vi kan börja förstå vad som hände i olyckan.

Korvetten som gjorde fynden i går ligger kvar på samma stället för att fortsätta sökandet.

Massiv sökinsats

Air France-planet störtade i Atlanten i måndags med 228 människor ombord, fyra timmar efter att det startat från Rio de Janeiro i Brasilien på väg mot Paris, Frankrike. Planet försvann spårlöst men man har antagit att det kraschat i Atlanten under ett kraftigt åskoväder.

Ett stort antal fartyg och plan har under flera dagar sökt efter vrakrester från det försvunna planet. I dag försökte utredarna att begränsa det hundratals kvadratkilometer stora sökområdet genom att räkna ut höjd och fart för planet då det försvann.

24 felmeddelanden

Enligt uppgifter i dag till nyhetsbyrån AP från franska myndigheter ska det försvunna flight 447 ha visat tecken på att autopiloten antingen inte var påsatt eller var trasig strax innan det misstänks ha kraschat. Planet ska ha skickat ut 24 felmeddelanden innan det störtade.