Nyheter

Vuxna struntade i barn i nödläge

Av: 

Emma Gårdsäter

NYHETER

12-åringen räddades av vän

Pojken lekte med några änder vid strandkanten då isen brast.

Livrädd hamnade han i det iskalla vattnet.

På land hörde pojkens bästa kompis honom skrika - det blev hans räddning.

De båda tolvåringarna promenerade till affären i norska Hurum för att köpa godis i fredags. När de passerade en sjö fick en av pojkarna, Erik Kjærby, syn på några änder ute på isen.

Han fick lust att leka med fåglarna och gick fram till dem skriver VG Nett.

Isflak flyter iväg

Plötstligt märkte Erik hur isen brast och vände då in mot land igen. Det var försent. Han hamnade i det iskalla vattnet och försökte livrädd få tag i ett isflak som flöt iväg.

– Jag kunde knappt hålla huvudet ovanför vattenytan. Det enda jag tänkte på var att jag var tvungen att komma upp, säger Erik Kjærby till VG Nett.

Vännen hör hans skrik

På land hörde Andreas Carstensen sin väns skrik på hjälp. Han sprang fram till Erik och ropade att han inte skulle få panik.

Vid strandkanten hittade Andreas en lina som hängde ner från en lyktstolpe. Han höll fast i den samtidigt som han tog tag i Eriks arm. Efter bara någon minut var dramat över och vännerna kunde förenas på land.

Förbipasserande struntade i dem

Pojkarna säger till VG Nett att de inte fick någon hjälp från förbipasserande. En äldre man passerade medan Erik befann sig i vattnet men ropade att han behövde gå hem.

– När vi hade kommit upp på land skyndade vi till affären. Där frågade vi en dam om hon kunde köra oss hem, men hon svarade att hon inte hade tid, eftersom hon var tvungen att köpa mat, berättar Erik Kjærby.

Väl hemma kröp pojkarna, som har varit kompisar sedan treårsåldern, ner i ett varmt bad innan det var dags för skoldisco.

– Alla vill höra om vad som hade hänt och det slutade med att jag fick en flickvän den kvällen, säger Erik Kjærby.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal - Prova BookBeat gratis i en månad!

BookBeat

Publisert: