Hennes grova sexprat chockade politikerna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-27

”Det var dags att skaka om dem lite grann”

Sofia Bothorp, 39, miljöpartist i Karlskrona, chockade politikerna med sitt grova sexprat i fullmäktige i onsdags.

Vad fick dig att tända till så?

– Det var i en diskussion om vad jag är stolt över i Sverige som jag kom in på den sexuella frigjordheten. I kommunen har Sverigedemokraterna gång på gång definierat vad som är ”svenskhet”. Jag ville ge dem en känga och säga att det är okej att ha sex med vem man vill, på vilket sätt man vill. Det är ett problem att vi ständigt låter främlingsfientliga definiera vad som är svenskt.

Du hyllade den svenska frigjordheten genom att säga att det är okej att ”slicka fitta på morgonen och suga kuk på kvällen om man har lust”. Var det ett planerat manus?

– Nej, jag hade formulerat det snällare när jag satt i min bänk, men när jag väl stod där uppe så bara slank det ur mig. Vi hade debatterat sedan nio på morgonen och en del satt och sov i bänkraderna. Jag tänkte att det var dags att skaka om dem lite grann.

Är det okej för en politiker att använda könsord i en debatt?

– Nej, det kan finnas de som blir stötta. Men frågan är också hur politiskt korrekt en politiker måste vara. Jag ångrar ordvalet och om någon känner sig kränkt var det inte min mening.

Du har kallats för ”Karlskronas egen Anna Anka”, är du det?

– Jag har bara ettan, tvåan och fyran så jag vet faktiskt inte riktigt vem hon är. Men hon har väl sagt något liknande om att suga kuk.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– En kopp te och att ungarna somnar.