Tre personer misstänkta för mordförsök

avMattias Sandberg, Sofia Ström, Tobias Österberg

Utredningen kring skottlossningen på Stureplan växer

Skottdrama vid stureplan Mannen sköts i benet utanför Hotell Anglais tidigt i morse.

STOCKHOLM. Skottlossning bröt ut på Stureplan tidigt lördagsmorse och mitt bland festande stockholmare sköts en man i benet.

– Jag såg hur gärningsmannen sköt honom med en pistol, säger ett ögonvittne.

Tre personer är anhållna misstänkta för mordförsök.

Polisen fick larmet om skottlossning kvart över tre i natt utanför hotell Anglais.

En 28-årig hotellvakt hade skjutits i benet.

– Jag hade varit på en av nattklubbarna och var på väg hem. Precis när jag och min kompis svänger runt hörnet ser vi hur en man skjuter mot någon precis utanför entrén. Så fort vi förstod vad som hände vände vi och sprang åt andra hållet. Det var helt overkligt, säger ett ögonvittne.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska vakten som sköts hamnat i en dispyt med några män tidigare under kvällen. De ska sedan ha återvänt.

Greps vid 04.20

– Mannen sköts i knähöjd med ett handelsvapen Gärningsmannen flydde sedan springande från platsen, säger Lars Ivarsson, befäl på ledningscentralen vid Stockholmspolisen.

Tack vare vittnen och övervakningsmaterial kunde två män gripas i närheten. Männen, 19 och 23 år gamla, är nu anhållna misstänkta för mordförsök.

– Två personer greps i en bil i närheten med hjälp av vittnesuppgifter, misstänkta för inblandning, säger Mats Lindberg, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral till TT.

Den skottskadade entrévakten ska ha träffats i vaden och skadorna beskrivs inte som allvarliga.

Tredje person förhörs

Under söndagskvällen hämtades ytterligare en person, en 19-årig man, till förhör av citypolisen.

Även han anhölls senare misstänkt för mordförsök.

– Jag kan inte säga mer än att förundersökningen fortgår och det är rull rulle runt de här tre herrarna, säger Bosse Nilsson, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.