Trippelmordet i Uddevalla - detta har hänt

Av: Staffan Lindberg, Susanna Vidlund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 27

Alaa Farraj, 21, Rawand Aziz, 22, och hans 18-åriga flickvän hittades lördagen den 7 mars 2015 döda i Uddevalla av en joggare.

Två bröder har anhållits, misstänkta för trippelmordet.

Detta här hänt hittills i fallet.

■ ■ ■ Natten mot lördagen den 7 mars. Vittnen ska ha hört smällar och även ljud av ett högljutt bråk. Man ska också ha hört ljudet av en bil som ska ha rivstartat i området där de tre kropparna sedan påträffades.

Lördagen den 7 mars

■ ■ ■ 07.00. Strax före klockan sju på morgonen påträffar en joggare en död person i en parkerad bil på en parkeringsplats vid Bävedalsvägen i närheten av Uddevalla sjukhus. Polisen larmas till platsen. Strax därpå upptäcker man ytterligare två kroppar vid ett förråd i närheten.

Området spärras av och under morgonen anländer rättsläkaren till platsen och man reser upp vita tält på platsen för att kunna arbeta med teknisk undersökning och identifiering av offren. Ett stort antal polisen arbetar med fallet.

■ ■ ■ 11.30 anstormas polisens avspärrningar av cirka personer som är oroade att de kan vara anhöriga till offren. Enligt vittnesuppgifter tvingas polisen använda batong för att få stopp på folkmassan.

■ ■ ■ 15.00 Arbetet med att identifiera offren är klart. Samtliga tre kroppar förs vidare till Göteborg för obduktion.

■ ■ ■ 16.30. Polisen är färdiga vid brottsplatsen. Bilen som en av de döda påträffades i har bärgats.

■ ■ ■ 18.00. Polisen hävder avspärrningen runt brottsplatsen, mitt emot sjukhuset i Uddevalla. Det står klart att offren är Alaa Farraj, 21, Rawand Aziz, 22, och hans 18-åriga flickvän. Kort därefter började vänner, anhöriga och andra Uddevallabor att söka sig till platsen för att lämna buketter och tända ljus i den råa kvällen.

Söndagen den 8 mars

■ ■ ■ Söndag eftermiddag. Polisens insatsstyrka slår till mot en lägenhet i Uddevalla. En man grips. En halvtimme senare grips ytterligare en man. De båda männen är bröder, 22 respektive 23 år gamla och misstänks på sannolika skäl för mord, vilket är den högre misstankegraden.

Samtidigt hölls en minnesceremoni för en av de döda, 22-årige Rawand Aziz, i en moské i staden.

■ ■ ■ Söndag kväll. Både bröderna är anhållna, på sannolika skäl misstänkta för mord, berättar förundersökningsledaren, chefsåklagare Daniel Edsbagge. Senast klockan 12 på onsdag måste åklagare Daniel Edsbagge besluta om de anhållna männen ska begäras häktade.

Måndagen den 9 mars

■ ■ ■ Tingsrätten anser att de mordmisstänkta brödernas begärda advokater är jäviga, då de tidigare även har försvarat offren. Bröderna förhörs. Obduktionen av de dödas kroppar påbörjas och resultaten från den tekniska undersökningen av brottsplatsen börjar komma in.

Torsdagen den 11 mars

■ ■ ■ De båda bröderna häktas på sannolika skäl misstänkta för mord.

OFFER

■ ■ ■ Alaa Farraj, 21

– Tidigare dömd för brott

– Enligt uppgift vän till de mordmisstänkta bröderna

■ ■ ■ Rawand Aziz, 22

– Tidigare dömd för brott

– Enligt uppgift vän till de mordmisstänkta bröderna

■ ■ ■ 18-årig kvinna

– Flickvän till Rawand Aziz

– Tidigare ostraffad

MISSTÄNKTA GÄRNINGSMÄN

■ ■ ■ 21-årig man

– Tidigare dömd för brott

– Bror till den mordmisstänkte 22-åringen

– Nekar till brott

■ ■ ■ 22-årig man

– Tidigare dömd för brott

– Nekar till brott

Publicerad: