Publicerad:
Uppdaterad:

24-åring döms till fem års fängelse i stor pedofilhärva

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

En 24-årig pedofil döms till fem års fängelse för en lång rad olika sexbrott mot 57 minderåriga flickor.

Han döms bland annat för över 100 fall rörande utnyttjande av barn för sexuell posering.

De utsatta flickorna har varit i åldrarna 12-17 år.

I dag föll en dom i Nacka tingsrätt i ett jättemål mot en nätpedofil. Den 24-årige mannen åtalades för att ha begått olika former av sexualbrott mot 59 personer. Av de utsatta är 57 flickor i åldrarna 13-18 år. De andra är en man i 19-årsåldern och en liten pojke. Målsägandena i fallet är bosatta i olika delar av Sverige.

Ljög om sin ålder

Nacka tingsrätt har kommit fram till att mannen ska dömas för ”ett ofredande, sex fall av sexuellt utnyttjande av barn, 110 fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, varav 82 bedömts som grova, tre fall av försök till sådant brott, sju fall av sexuellt tvång och ett fall av försök till sådant brott, fem fall av sexuellt ofredande och tolv fall av barnpornografibrott, varav åtta bedömts som ringa.”

Kontakterna mellan 24-åringen och de utsatta flickorna ska ha skett på flera olika sätt på internet. Mannen har ljugit om sin ålder när han kontaktat flickorna

– Han har använt sig av en persons identitet och skapat konton som liknar den personens konton, sade en av åklagarna, Sara Engelmark Leuf, tidigare till TT.

Åldern har han ändrat efter behov.

– Han har låtsats vara ett eller ett par år äldre än den flicka han just då haft kontakt med.

700 000 kronor i skadestånd

Via Kik, Skype, Facebook och Msn Messenger samt via sms och mms ska han ha förmått flickorna att klä av sig och utföra sexuella handlingar.

Han ska sedan ha hotat att sprida bilderna på olika sajter om de inte fortsatte att skicka bilder eller om de berättade.

Tingsrätten ogillar flera av åtalspunkterna i åklagarens mycket omfattande stämningsansökan. Bland annat ett fall våldtäkt mot barn, sju fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, ett fall av sexuellt tvång och elva fall av sexuella övergrepp mot barn.

24-åringen, som inte bedöms lida av någon psykisk störning, döms till fem års fängelse.

Utöver det ska han betala ett skadestånd på drygt 700 000 kronor till de utsatta personerna.

Publicerad:
Publicerad: