Nyheter

Taxichauffören blev avgörande

Av: 

Eric Emanuelsson

NYHETER

Bara 45 minuter efter terrorattacken mot Lars Vilks i Danmark gick gärningsmannen ur en taxi vid en lägenhet i Nørrebro.

Polisen säger nu att taxichauffören blev avgörande i jakten på den misstänkte mannen.

– Förhör med chauffören ledde till att vi övervakade adressen i Nørrebro, säger polisinspektör Jörgen Skov, vid en presskonferens under söndagsmorgonen.

Attacken vid Kulturhuset Krudttønden i Østerbro skedde vid 15.30-tiden i går. Gärningsmannen ska ha lämnat platsen med en flyktbil som han sedan dumpat för att ta en taxi vidare till lägenhetskomplexet i Nørrebro.

Spårade taxichauffören

Polisen säger vid en presskonferens under söndagsmorgonen att de två timmar efter attentatet lyckades hitta flyktbilen några kilometer i från brottsplatsen - och att de via övervakningskameror kunde se hur gärningsmannen tog upp en telefon och ringde efter en taxi som körde honom till Nørrebro, rapporterar Jyllands-Posten.

Polisen lyckades spåra taxichauffören som körde bilen och på så sätt fick reda på den exakta adress som gärningsmannen släpptes av vid. De höll även ett förhör med taxichauffören.

Gärningsmannen anlände till lägenheten klockan 16.15 på lördagseftermiddagen. Bara minuter senare lämnade han området och försvann.

Upprättade bevakning

Vid 23-tiden upprättade polisen en bevakning av lägenheten. Sex timmar senare, vid 05-tiden på söndagsmorgonen, återvände den misstänkte terroristen till adressen. Polisen gjorde sig då till känna och ropade till mannen - som öppnade eld. Poliserna sköt tillbaka och dödade mannen, som tros vara den person som utförde båda terrorattackerna i Danmark

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert: