Nyheter

Omni – Årets nyhetstjänst

Av: 

John Granlund

NYHETER

Omni har bara funnits i ett års tid.

Ändå körde nyhetsappen över konkurrenterna på mobilgalan – och tog hem priset som "Årets nyhetstjänst".

– Det känns stort och det känns magiskt, säger chefredaktören och grundaren Markus Gustafsson.

Omni tog hem det prestigefulla priset "Årets nyhetstjänst" på mobilgalan på Berns salonger i Stockholm på torsdagskvällen.

Som motståndare i kategorin hade Omni alla de stora mediehusen i Sverige, förutom SVT.

– Det känns stort och det känns magiskt faktiskt, att vi kan vinna mot giganter som Aftonbladet, DN och alla de andra stora, säger Markus Gustafsson.

Läsarna delaktiga

För gänget bakom Omni förde torsdagen med sig dubbla orsaker till firande - just i dag fyller nyhetsappen också ett år.

– Det är lite extra roligt. I dag har vi haft födelsedagsfirande på Omni och så kan vi avsluta det med att vinna "Årets nyhetstjänst", det är ett magiskt slut på ett födelsedagsfirande, säger Markus Gustafsson.

Mobilgalan anordnas av tidningen Mobil sedan 14 år tillbaka och vinnaren av priset "Årets nyhetstjänst" röstas fram av tidningens läsare. Och det är också läsarmedverkan som Markus Gustafsson tror att är en stor orsak till att Omni kammar hem utmärkelsen.

– Kärnan i Omni är och har alltid varit att vi har utvecklat oss från dag ett. Tillsammans med läsarna har vi försökt vara svaret på det som läsarna upplever vara problemet med dagens nyhetstjänster. Och hela tiden har våra läsare varit med i den processen, genom intervjuer, tester och undersökningar.

Fortsätter utveckla appen

Omni startade som en startup inom Schibsted – som också äger Aftonbladet – av Markus Gustafsson och Ian Vännman. Inför lanseringen intervjuades ett stort antal nyhetsläsare om vad de saknade. Enligt Markus Gustafsson fanns det ett stort behov av att få alla nyheter och perspektiv samlade på ett ställe.

Att konceptet nu prisas som "Årets nyhetstjänst" kommer enligt Markus Gustafsson att ge gruppen bakom Omni - alla är delaktiga i utvecklingsarbetet, också journalister - extra energi för att vidareutveckla appen.

– Det kommer att ske ganska stora nya saker runtomkring Omni och vi kommer att släppa flertalet nya appar under nästa år. Samtidigt fortsätter vi göra tjänsten bättre hela tiden. Det handlar om att hela tiden förbättra det vi gör.

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: