Globen byter namn

avCamilla Sundell

Vad tycker du att arenan ska heta?

Foto: peter rosén

Globen är en världsberömd symbol för Sverige och Stockholm.

Men nu ska den stora vita bollen få ett nytt namn.

Ett nytt sponsoravtal ger telekomföretaget Ericsson rätten att döpa om Globen.

Nästa år fyller Globen 20 år – i samband med firandet kan Globen nu få ett nytt namn.

Från och med februari inleder telekomföretaget Ericsson ett tioårigt sponsoravtal med Globen, och har därmed rätten att byta namn på den kända evenemangslokalen.

– Vad gäller namnet på Globen så vill vi bjuda in stockholmarna att tillsammans med oss namnge framtidens evenemangsarena, säger Henry Sténson, informationsdirektör vid Ericsson, i ett pressmeddelande.

Arena för världsartister

Ericsson vill markera att Stockholm är företagets hemstad.

– Vi vill vara med och bidra till att det är attraktivt att bo och arbeta i Stockholm och vi tror att ett led i detta är att säkerställa att det finns en arena för världsartister.

Tillsammans med Annexet, Hovet och Söderstadion tillhör Globen det största evenemangsområdet i Skandinavien och drar årligen 1,4 miljoner besökare.

Globen i folkmun

När aftonbladet.se når Henry Sténson vid klockan 17.30 på torsdagen förklarar han att det är namnet Stockholm Globe Arena, Globens egentliga namn, som kommer att ändras.

– I folkmun kommer Globen att heta Globen för all framtid. Globen är dessutom ett ganska bra namn, säger Henry Sténson till aftonbladet.se.

– Men det är i det egentliga namnet som syns på biljetter och affischer, inte minst utomlands, som vi på något sätt vill få in Ericsson.

Enligt Henry Sténson har företaget redan fått in flera bra förslag på Globens nya namn.