Polisen stängde E6 åt båda håll

NYHETER

E6:an var tillfälligt helt avstängd under tisdagskvällen.

En lastbilskrock vid Knäm i Bohuslän gjorde att man tvingades stänga den helt.

Vid 23.30 öppnade den åter för trafik.

Ett mycket kraftigt snöfall över norra Bohuslän tvingade Trafikverket och polisen att stänga E6 i bägge riktningarna vid 22-tiden på tisdagskvällen.

En timme senare var läget fortfarande kaotiskt och det fanns ingen prognos om hur länge stoppet mellan Grindtunneln och Knäm skulle vara.

Köer växte enormt

Köerna från bägge håll växte enormt och det gick inte heller att ta sig fram på mindre vägar runtomkring.

– Det är framför allt många lastbilar som fastnat i snön och inte kommer vidare, säger Helena Holmgren, trafikledare på Trafikverket.

Temperaturen i området är neråt fjorton minusgrader varför saltet inte biter. Trafikverkets strategi blir i stället att ploga bort snön på den ena vägbanan och därefter sanda eller lägga ut flis, och sedan försöka få över fordonen dit för att sedan fortsätta med samma procedur på den andra.

Hundratals bilar i kö

Vid 23.30-tiden hade man lyckats öppna upp vägen igen och Trafikverket hoppades att den skulle kunna hållas öppen över natten.

– Det stod ett hundratal bilar i vardera riktning, men man har nu lyckats lösa så att trafiken rullar igång igen på E6:an, säger Daniel Widlund, informatör på Trafikverket till Aftonbladet.

Snöandet vid området avtog också helt sent på tisdagskvällen.