Bengtzing på turné med Maud Olofsson

avOlof Jönsson

Sjunger allsång
i landet i sommar

Centerledaren Maud Olofsson avslutar valrörelsen med en allsångsturné.

Allsångsledare blir artistveteranen Linda Bengtzing känd för låten "Jag ljuger så bra".

– Jag valde Linda för att hon är en ung duktig artist som sprider mycket glädje omkring sig, säger Olofsson.

Foto: Linda Bengtzing och Maud Olofsson åker ut på allsångsturné tillsammans.

Centerledaren Maud Olofsson tar till nya metoder för att få övertag i valrörelsen. Ett av greppen är en allsångsturné där väljarna ska vinnas över med musik.

På turnén får näringsministern sällskap av Linda Bengtzing känd bland annat för sina många melodifestivalsbidrag och från sin medverkan i TV4:s Körslaget.

– Jag vill kombinera musik och politik. Jag hoppas att människor kan känna att politik är roligt, säger Olofsson innan hon och Bengtzing stämmer upp i sång.

Företagare i sångbranschen

Maud Olofsson tycker inte det är konstigt att betala Bengtzing för att låna ut sitt namn till Centerpartiet.

– Hon är egenföretagare i sångbranschen. Vi ser på henne som det. Det är inte välgörenhet hon ska ägna sig åt utan ska ha ett bra företag som hon kan tjäna pengar på.

Inte heller Bengtzing oroar sig för hur hennes insats ska uppfattas.

– Jag kände när jag fick den här frågan att nu kanske jag ses som centerpartist. Men skitsamma. Jag gör bara mitt jobb sen får folk tro vad de vill.

Uppfostrad med centern

Men Linda Bengtzing är inte ny i centersammanhang. Båda hennes föräldrar röstar på centern och hon har tidigare sjungit på partiets riksting.

– Jag är uppfostrad med centerpartiet i hela mitt liv. Sen har jag stuckit iväg i en annan riktning men rör i samma gryta. Man kan säga att jag röstar på alliansen, säger Linda Bengtzing.

Bengtzing och Olofsson kommer att stämma upp i sång tre sommarkvällar i början av september: Gävle, Eskilstuna och Linköping.

Ett rent jobb

Hon kommer dock inte att ge sig in i diskussioner om politiska sakfrågor utan ser turnén med Maud som ett rent jobb.

– Jag känner att det är så roligt att någon vill göra något annorlunda. Det här är ju Mauds egen idé.

Bland Bengtzings hits finns bland annat melodifestivalbidragen "Jag ljuger så bra" och "Hur svårt kan det va?". Och Bengtzing försäkrar att hon kommer att sjunga "Jag ljuger så bra" tillsammans med Maud.

– Javisst. De att ironi inte passar i politiken men det är en av mina största hittar så jag måste köra den. Men Maud har både humor och distans.

ARTIKELN HANDLAR OM