Nyheter

Skytten kan vara fast på fredag

Av: 

William Svärd

NYHETER

I slutet av nästa vecka kan den nye lasermannen vara avslöjad.

Polisen hoppas ha säkrat dna från den man sköt mot ett skrädderi på lördagskvällen.

En mystisk orangeklädd man med keps ska i går ha avlossat två skott mot ett skrädderi på Lönngatan i Malmö.

Det kan ha varit den så kallade nye lasermannen som polisen jagar med ljus och lykta.

På fredag kan polisen veta vad han heter.

Kan ha lämnat dna

Polisen hoppas nämligen ha säkrat någon form av spår efter skytten i och med att han slogs med butiksägaren innan han lyckades fly.

– Skräddaren fick ju en så kallad dansk skalle. Så vi har topsat, tagit kläder och prover. De skickar vi direkt i morgon bitti till SKL för analys, säger Malmöpolisens informatör Ewa-Gun Westford till Aftonbladet på söndagskvällen.

– Om de resonerar likadant som vi så kommer det här ärendet få förtur, och då kan vi få resultat på någon dag. Men först måste det komma fram dit, de ska registrera det och så vidare. Möjligen har vi svar i slutet av veckan, säger hon.

Matchar mot register

Om proverna innehåller dna från skytten kan polisen jämföra det mot tidigare dömda och misstänkta brottslingar i dna-registren. Blir det en matchning där så har man troligen skyttens identitet.

Förutom dna-spår har polisen hittat kulfragment från skottlossningen mot ett balkongfönster på Västra Skrävlingevägen. Polisen ska nu försöka avgöra om det skottet avlossats från samma vapen som i någon av de tidigare skjutningarna. Om Malmöpolisen inte själva kan undersöka kulfragmenten skickas även dessa till SKL för noggrannare analys.

På söndagskvällen kunde polisen inte säga om det finns någon koppling mellan skottlossningarna på Lönngatan, Västra Skrävlingevägen och de tidigare skjutningarna i Malmö.

ANNONS

Stoppa myggen! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel! VINNARE av Aftonbladets test av bästa myggmedel 2022!

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert: