Nyheter

Kunderna sviker efter ”lasermannens” skott

Av: 

Erik Olsson

NYHETER

Kunderna är rädda och omsättningen i Younes Cheikhis gatukök har halverats

En ung kille som arbetat hos Younes ville inte fortsätta - av rädsla för ytterligare en attack.
En ung kille som arbetat hos Younes ville inte fortsätta - av rädsla för ytterligare en attack.

Klockan tio på kvällen den 24 augusti sköt av allt att döma ”den nya lasermannen” rakt in i Younes Cheihkis gatukök i centrala Malmö.

Händelsen har inte bara gjort honom rädd för att gå till jobbet - efter skottet har kunderna minskat kraftigt.

– Jag hade många stamkunder innan men nu har jag inte sett dem på länge, säger Younes.

Idag, nästan precis två månader efter ”lasermannens” attack, har omsättningen i gatuköket halverats säger han.

– Jag har fått sänka priserna jättemycket, säger Younes Cheihki och visar både den gamla och den nya menyn. Priset på en grillkorv har han nästan halverat. Och en kycklingfilé i en tunnbrödsrulle som förut kostade 35 kronor kostar nu 25.

Tacksam för blommor

Några kunder har gett honom blommor och kort med lycka-till-hälsningar efter attacken och det är Younes mycket tacksam för.

Men flera av dem som tidigare kom för att äta i gatuköket håller sig borta. Och för dem som kommer är skjutningen ett givet samtalsämne – vilket skrämmer bort nya kunder som inte kände till attacken innan.

– Vi är rädda, både jag och mina kunder, säger Younes som dessutom blivit en man kort i personalen. En ung kille som arbetat hos honom ville inte fortsätta längre av rädsla för ytterligare en attack.

Själv vill Younes Cheihki inte heller fortsätta.

Affärerna är svåra att få ihop när kunderna minskat så kraftigt. Gatuköket som han köpte för två år sedan, själv har renoverat och tidigare trivdes jättebra att jobba i vill han nu sälja så fort som möjligt.

Vill ha ett jobb utan fönster

Förut drev han en pizzeria i Veberöd cirka 35 kilometer från Malmö och var glad när han istället fick chansen att ta över ett ställe i stan och sluta pendla.

Men nu är han rädd för att gå ut med soporna på baksidan när det blivit mörkt och när han stänger för kvällen småspringer han till bilen och kör snabbt hem.

Att hålla öppet till 2-3 om nätterna på helger så som han gjort tidigare är inte aktuellt längre.

– Jag vill ha ett jobb som är skyddat mot gatan, utan fönster. Jag vill inte se om det är ljust ute, om det är sol eller regnar. Det är bättre så, säger Younes.

Hans fru gillar inte heller att släppa iväg sin man till jobbet där han var bara någon decimeter från att träffas av ”lasermannens” kula. Efter två år utan att ett enda brott har drabbat hans gatukök kan Younes nu inte skaka av sig obehagskänslan han får på sin arbetsplats.

Varför vill nån skjuta mot mig?

– Jag har inga ovänner, ingen hatar mig och ingen har någonsin försökt råna mig. Jag förstår inte varför någon skulle vilja skjuta mot mitt gatukök?

Att ”den nya lasermannen” verkar sikta in sig på invandrare tror han kan ha en koppling till den allmänna tidsandan men menar att det måste handla om en störd person.

– Han måste vara helt knäpp. De som har kniv och vapen och är kriminella kan jag förstå att de råkar illa ut. Men hur kan han skjuta på oskyldiga människor som jobbar och kämpar för att leva ett bra liv?

ANNONS

Mumindagen närmar sig - fira det med att köpa den populära muminmuggen Fiske!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert: