Nyheter

Bilden är sista spåret av David

Av: 

Linda Hjertén

Karin Östman

NYHETER

Tiotals kriminalpoliser ska lösa försvinnandet

Här lämnar David Birgersson, 18, maskeraden i Varberg.

Klockan är 01.22 på natten.

Sedan dess är han spårlöst borta.

Varje år ordnas en maskerad för avgångseleverna i Varbergs gymnasieskolor, en fest som markerar att det är 150 dagar kvar till studenten.

David Birgersson, från Veddige, nordost om Varberg, hade klätt ut sig i tyrolerkläder när han gick på skolfesten på restaurang Oscar i torsdags kväll.

Klädd i kortbyxor, hängslen och hatt umgicks han med sina vänner.

Enligt klasskamrater var David på bra humör under hela kvällen.

Försvann utan spår

Övervakningsbilder intill visar hur David Birgersson lämnar nattklubben klockan 01.22.

Han hade gjort upp med sin storasyster att sova över hos henne. Kort efter att han lämnat klubben mötte han en förbipasserande kvinna i korsningen Engelbrektsgatan/Östra Långgatan.

– Vi har fått bekräftat att det var den sista platsen han sågs på. Då var han på väg åt det håll där systern bor, säger Per-Arne Nilsson, närpolischef i Varberg.

Där, vid korsningen, slutar i nuläget alla spår efter 18-åringen.

I fredags började polisen och ett stort antal frivilliga att söka efter David.

Polis i skolan

– Vi jobbar både med utredning och eftersökning. Det finns inget konkret som tyder på att han utsatts för ett brott men inget som utesluter det heller, säger Per-Arne Nilsson.

Ett tiotal kriminapoliser arbetar med fallet.

I går besökte polisen Davids skola, Peder Skrivares gymnasium, och pratade med hans kamrater för att försöka kartlägga hans sista timmar. Men fortfarande har inga avgörande tips kommit in.

Per-Arne Nilsson vädjar nu till fastighetsägare att kontrollera uthus och andra utrymmen om David sökt skydd någonstans.

– Jag vill uppmana alla som har sett något att kontakta polisen på telefon 11414. Tipsen är avgörande i vårt arbete. Fler tips kan hjälpa oss vidare i arbetet.

Dykningar i morse

I morse gick nationella insatsstyrkans dykare ner i Varbergs hamnbassäng för att leta efter David men dykningarna gav inget resultat.

Polisen har även förhört ett stort antal människor från festnatten. Under dagen sökte polisen i snömassor med hundar, även det det utan resultat.

– Ingen teori har stärkts åt något håll. Vi kommer att fortsätta att söka och hålla förhör, säger Per-Arne Nilsson.

David Birgersson är 170 centimeter lång. Han var vid försvinnandet klädd i tyrolerhatt, knälånga byxor, vit skjorta, vita knästrumpor och en grå tygjacka.

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut

Webhallen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter