Nyheter

SSU-krav: Avgå Mona Sahlin

NYHETER

Mona Sahlin måste avgå som partiledare för att få till en nystart för det socialdemokratiska partiet, anser minst tre personer i ungdomsförbundet SSU:s förbundsstyrelse, skriver Svenska Dagbladet.

Sahlin anses inte kunna rädda Socialdemokraterna. Avgångskraven kommer samtidigt som Sahlin kallat till ännu ett krismöte. I dag samlas den innersta kretsen i verkställande utskottet, VU, för att i eftermiddag lägga fram en krisplan för landets 26 distriktsordförande.

Den gångna veckan har kantats av anmärkningsvärda utspel och kritik mot hur Sahlin styr skutan. Senast i fredags kväll sågade SSU:s ordförande, Jytte Guteland, partiets planer på en extrakongress redan i februari – något som hon beskrev som ett "vansinnigt" förslag.

De nya avgångskraven kommer från delar av SSU:s förbundsstyrelse som anser att partitoppen skött krishanteringen för dåligt och gripits av panik.

– När det inte finns tillräckligt med förtroende för politiken, organisationen eller partiledningen finns det bara en utväg. Mona Sahlin måste säga att hon inte står till förfogande, att hon inte är den partiledare som kan rädda partiet, säger Johan Büser, ordförande för SSU i Göteborg till Svenska Dagbladet.

TT

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter